Még a lyoni három hetes túrám előtt voltam bent az RTL-ben, ahol megígértették velem, hogy utána mutatok valamit az ott tanultakból. A francia konyha szenzációs ...
Hova tűnt a Hentesutánzat?
A kedvenc hentesem a a Vámház körúti vásárcsarnokból eltűnt. A szokásos helyükön, a középső folyosó végén nincsenek.
Így néztek ki a srácok az eltűnésük ...
Kvíz: na és ez mi? +az előző megfejtése
Az előző képrejtvény megfejtése : tablier de sapeur, azaz a tűzoltó köténye, azaz rántott pacalszelet! Lyoni specialitás, a Les Halles-ban, a vásárcsarnokban is ...
Ínyencreggeli a Tuileriák kertjében, Párizsban
Egy kis kitérőt is tettem a lyoni gasztrokaland során, sikerült úgy alakítani a programot, hogy Párizsban is legyen egy kis szabadidőm. Ezt pedig mi másra ...
Lyon: főzés, főzés és evés.
Megy tovább a gasztromaraton, a lyoni Bocuse Intézetben is elég sűrű a program, hiszen napközben napi 8 órában pörögnek a receptek, a feladatok, úgy működünk, mint ...
Kvíz: na ez vajon mi?
Hamarosan jelentkezem egy újabb részletes beszámolóval Lyonból, de addig is egy találós kérdés: ez vajon mi lehet?
Világevő
Ma egy éves lett a blogom, tavaly szeptember 30-án írtam az első bejegyzést a bejrúti gasztrotúrám előtt, azóta rengeteg dolog történt velem, főleg jó dolgok. ...
Pic
Gondolkoztam ennél kicsit hatásvadászabb címeken is, de aztán végül úgy éreztem, hogy ehhez a fantasztikus nőhöz, ehhez a zseniális vacsoraélményhez csak ez az ...
Lyon: sok hal, még több zöldség és vaj, vaj és vaj.
Közben még jobban felgyorsultak az események itt Lyonban, annyira, hogy rájöttem, hogy nincs esélyem itt a blogon részletesen beszámolni arról, hogy mi zajlik a Bocuse ...
Első nap Lyonban: öncsonkítás és alaplé
Persze majdnem sikerült elkésnem végül az első napról a Bocuse Intézetből, de végül csak befutottam időben. A kastélyt már ismertem korábbi - rövid - ...