Világevő Térkép: a világ legfinomabb térképe!
2018. november 07. írta: világevő

Világevő Térkép: a világ legfinomabb térképe!

[update: 2019. december:] Idén is készül belőle, máris rendelhető!

Sok hónap munkával elkészült a titkos projektem, a Világevő Térkép, egy kulináris térkép a nemzetközi konyhák leghíresebb ételeivel, amire nagyon vágytam. Íme.
vilagevo_terkep_kesz_mockup_hintalo_frameless50percent.png

Külöleges igények (például konyhai fali csempe), testre szabott céges ajándék is lehetséges megbeszélés alapján!

"A Világevő kulináris térkép az idei év legeredetibb és legjobb gasztroajándéka, nem tudok elképzelni olyan, a gasztronómia iránt szenvedélyesen érdeklődő gyereket, vagy felnőttet, akinek nem okozna örömöt! Szuperül néz ki, felfedezésre inspirál, és egy igazi vizuális világ körüli gasztrotúrára repít bennünket."

Mautner Zsófi, Chili&Vanília

mautnerzsofia.jpg

Egyrészt a saját gyerekeim számára, másrészt pedig azt gondolom, hogy akár egy gyerekszobának, akár egy konyhának vagy nappalinak is kiváló és informatív dísze lehet. A térkép és a rajzok elkészítésére az egyik legkiválóbb gyerekkönyv-illusztrátort, Schall Esztert kértem fel, aki örömmel vállalta is a munkát:

“Nagyon izgalmas kihívásnak ígérkezett András ötlete, hamar neki is kezdtem. Érdekes, hogy ezzel egyidőben kezdtem el egy szigorú diétát, így a munka eleje kicsit nehezebben ment, folyton ínycsiklandó, szaftos kajákról nézegetni fotókat, leírásokat, majd megrajzolni őket... De a végére, ahogy a diétát is megszoktam, nagyon érdekelni kezdtek az ételek és elkészítésük. A rajzok digitálisan készültek, Andrással folyamatosan egyeztetve. Remélem, nektek is tetszik!”

schalleszter.jpg

A Világevő Térképen persze nem fér el a világ minden fontos étele, de az igazán emblematikus ételek ott vannak: a magyar gulyás, a brazil feijoada, a kanadai poutine, a mexikói chiles en nogada... És az sem gond, ha nem ismered mindet, hiszen rövid leírás is tartozik hozzájuk, azaz nagyobb gyerekek és felnőttek maguk is tájékozódhatnak az ételek világában (és a szülők sem maradnak szégyenben, ha a gyerek rákérdez, hogy mi is van a képen...). És nyilván nem maradhatott ki a nagy kedvencem, a vietnami nemzeti étel, a pho sem...

Pár kis részlet kinagyítva:

Egy kis Dél-Kelet-Ázsia:

magni_vilagevo_terkep.jpg

Ez pedig egy dél-amerikai részlet:

magni2_vilagevo_terkep.jpg

M E G R E N D E L É S

Elkészültek az első példányok. Nem lesz tömegtermelés, így csak rendeléssel lehet biztosra menni, nem lesz boltokban sem.

Rendelés pedig igen old-school módon emailben lehetséges a vilagevo@gmail.com címen, a tárgy legyen 'térkép', így tudom majd visszaigazolni a rendelést és jelezni az átvétel helyét. (Zuglóban lesz egyébként átvétel, éjjel-nappal, akár hétvégén is!)
A rendelés visszajelzése esetenként elhúzódhat 1-2 napot, annál többet nem hiszem, mert elég sokat vagyok úton. Egyelőre pár példány már elkészült, így, aki gyors, hamar át is veheti, aztán majd igyekszem további példányokat is készíteni.

Ha tudsz olyat, akit érdekelhet, minden megosztás segít!

És akkor a száraz adatok:

Világevő térkép
Kulináris térkép a nemzetközi konyhák leghíresebb ételeinek rajzolt illusztrációjával, a vietnami pho levestől a mexikói tacóig, a gasztronómia iránt rajongó gyerekek és felnőttek falára.
Kreatív koncepció: Jókuti András, a Világevő
Grafika: Schall Eszter

Műszaki paraméterek: vakrámázott, prémium minőségű festővásznon, UV álló festékkel, precíz kézi feszítés
Méret: 60 x 90 cm] 17.900,-
További információk, elérhetőségek: vilagevo.hu

Megrendelés: vilagevo@gmail.com, tárgy: térkép.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr3314270365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vecseisz 2018.11.18. 06:11:54

@világevő: Le a kalappal a türelmed előtt! Még végigolvasni is kimerítő volt. (Nyilván bennfentes vagyok mostmár így én is, szívesen vállalom a szerepet, bármikor át lehet hívni kajálni például. :D )

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2018.11.18. 09:38:21

@vecseisz: :D köszi! azt hiszem, ki is törlöm ezt a diskurzust, nem sok értelme van... :)

petimegmondja 2018.11.19. 09:32:59

@finisz:

Megint azt csinálod, amit a másik poszt alatt is; beleálltál valamibe, mint a cövek, mert volt valami homályos megérzésed és bár közben kiderült, hogy hülyeség, most már körmöd szakadtáig véded, de ahelyett, hogy bebizonyosodna az igazad, csak egyre csúszol bele a malajba.
Tolod Mackey-bácsisan ezt az "a gasztroceleb rossz, mkey?!" közhelyt, "mer' az ámátőr ne mondja má' meg!". Mer' miért ne? Mert Alkoholista Béla, a Kacsa-csárda szutykos pólós főszakácsa mennyivel hitelesebb az ő 1986-os, a 622.sz. Szakmunkás Képző Iskola által kibocsátott 2,2-es átlagú Szakmunkás Bizonyítványával? Mert ő ki tud hozni egy kiló combból 22db tányér méretű "óriás-bécsit", meg le tudja főzni az égett paprikás pörköltet, a vegeta ízű csontlevest, a fullasztóan száraz zacskós rizst, az ázott nokedlit, meg a túlfőtt szarvacska tésztát délig?
Igen, arra jól ráéreztél, hogy a gasztronómia és kulinária nem egyenlő a csillagos éttermek kínálatával, de az szakmai önteltség, hogy azt hiszed, hogy akárhogy is, a vezető szerepet a szakmabelieknek kellene játszania. Egy fenét! Ez egy össznépi kultúra, ahol mindenki azonos jogokat élvez. Egy normális világban a szakma ihletet merít a népies hagyományokból. Nálunk a "szakma" sikeresen hazavágta azt sokszínű gasztronómiai kultúrát, ami a Kárpát-medencét a háború előtt jellemezte. Mind a szakma, mind az "amatőrök" a Venesz-korszak utáni irányt keresik. magától értetődően ez számos tévedéssel és vargabetűvel jár, de ahogy "egy fecske nem csinál nyarat", úgy a szakma önmagában képtelen társadalmi szinten elterjedt új gasztrokultúrát teremteni. Ajánlom figyelmedbe Joël Robuchon könyvét. Ő sem azért kezdett a főzőműsorába, hogy megváltoztassa a franciák gasztronómiai kultúráját, hanem azért, hogy a profi technikákat megismertesse a háziasszonyokkal és ötleteket adjon ahhoz, hogy a munka mellett is változatos konyhát vihessen otthon. Az általad lenézett "gasztrocelebek", bloggerek, amatőrök tevékenysége is része az étkezési kultúránknak és már azzal is nagy szolgálatot tesznek, hogy érdeklődnek a téma iránt, utánaolvasnak, közvetítenek és a pörkölt-rántotthús uniformizált tengelyen kívülre való kirándulásra buzdítanak. Nagy szerepük van abban, hogy egyáltalán megjelent az igény a változatos ill. minőségi alapanyagok iránt. Sokszor félretájékozottak, hibáznak, butaságokat mondanak? Na és? Majd fejlődnek! Hasonlítsd csak össze a paprika tv állandó szakácsainak régi és mai dolgait! Nem mondom, hogy a Bede, a Jenei, a Serényi vagy a Magos mai dolgaitól már soha nem áll égnek a hajam, de már legalább nem folyamatosan és laposabb szögben is, mint régen. Beleszálltál Fördös Zébe, pedig a Street Kitchen még tök elfogadható és beleszálltál Mautner Zsófiba, pedig az ő véleményét még Széll Tamás is nagyra tartja. Szerintem gondold át mélyebben a véleményed...

petimegmondja 2018.11.19. 09:37:37

@világevő:

Szerintem kár volt. Nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik és fontos, hogy ezek a viták kifussanak, még ha nem is feltétlenül ez alatt a poszt lenne a legjobb helyen, de ezt dobta a gép...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2018.11.21. 09:32:35

@petimegmondja: ha láttam volna jelét, hogy akarja érteni egy kicsit is a másik oldalt akkor hagytam volna. Ne sajnáltam az időt a normális válaszokra sem. Így nem ugrotta meg a lécet. És valóban nem itt akarom látni.
süti beállítások módosítása