Nagy örömmel konstatáltam egy fantasztikus borvacsora után a Porcellino Grassóban, hogy a Facebook oldalra megérkezett a 6000. követő ! Köszönöm a bizalmat, igyekszem ...
27 Michelin-csillag a levegőben
A gasztrobakancslistám egyik nagyon fontos eleme teljesült, amikor két hete végre eljutottam a világ legtöbb Michelin-csillagjával büszkélkedő séfjének, Joël ...
La Subida a Kistücsökben
Tegnap este megvolt a bemutatkozó vacsora, Josko Sirk (ejtsd: ahogy le van írva) és szlovén-olasz csapata nagy sikerrel prezentálta a Friuli tartománybeli 1 ...
Nagyon gyors, ízletes és olcsó vacsora
Krémes polenta (vagy puliszka) császárhússal
Nem merem receptnek hívni, mert annyira egyszerű és semmi eredeti nincs benne szerintem, de azért ideírom a receptet is, ...
Találós kérdés: ez mi lehet?
A múltkori találós kérdés megfejtése lent, hogy még találgathasson, aki szeretne.
És itt az új feladvány:
Ez volt a múltkor:
Tintahalburger tintás buciban. ...
Friuli legjobbja
Van Olaszországnak egy Friuli (-Venezia-Giulia) nevű tartománya is, bevallom őszintén, én se nagyon tudtam róla mielőtt célzatosan odamentem volna. A legtöbben csak ...
Vacsoracsata Dalí-módra
Sokkal szórakoztatóbbak és érdekesebbek lettek volna a tévés főzős reality-k, ha inkább szürrealista művészelet kértek volna fel szereplőnek. 1941-ben például ...
Gasztrobakancslista 2012.
Mivel idén vége a világnak, és ennek ráadásul elég komoly előjelei is vannak, megpróbáltam összeszedni, hogy ebben a pár hónapban, ami még hátra van, milyen ...
Bíró Lajos és a Sous-vide 3. (videó)
Bíró Lajos a szuvidolásról, a három részes sorozat ( itt az első és a második ) utolsó részében beszél arról, hogy mi a szerepe és hogyan kell lehűteni a ...