Nagyon gyors, ízletes és olcsó vacsora
2012. január 25. írta: világevő

Nagyon gyors, ízletes és olcsó vacsora

Krémes polenta (vagy puliszka) császárhússal

 

Nem merem receptnek hívni, mert annyira egyszerű és semmi eredeti nincs benne szerintem, de azért ideírom a receptet is, hátha valaki megkívánja és megcsinálná, de nem tudja hogy kell.

Egy személyre kb 1 dl (azaz fél pohár) kukoricalisztet egy pohár vízzel, egy pohár tejjel és egy kis sóval egy lábasban felteszek főni. Közben kevergetem rendszeresen. Mehet bele egy darab vaj is, nem fog ártani, esetleg akár tejszín is.

Közben hagymát pirítok, bele a császárhús (vagy kolbász, stb., kb 10 deka elég is). A polentát minimum 10 percig érdemes főzni, ha valaki kevésbé darabosan szereti, akár még tovább is.

Ennyi. A tetejére reszeltem parmezánt és szerencsendiót, de ez is fakultatív.

Ha felvágós vendégek jönnek: polentának, ha nép-nemzetiek: puliszkának tálalom.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr263782388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakács Szilvi 2012.01.25. 22:10:01

Nahát, ez az utolsó mondat haláli!

garnéla mák 2012.01.26. 13:51:22

a grillezett fajtát is csípem, szélén ropog, középen krémes és továbbra is egyszerű

arlequin 2012.01.26. 14:57:02

és mit mondasz, ha neadjisten magyar vendégek jönnek?

tengerigrízt tálalsz szalonnával?

persze csak a vicc kedvéért...

p.s.: mióta ismerszik magyarországon az a szó, hogy polenta? miért is kell szembeállítani a puliszkával politikai síkon? soxor olvasgatom blogodat, éreztem is egy kis furcsaságot, de ez a vicced méltatlan volt. igaz, lehet rajta mosolyogni, de csak addig, amíg fel nem fogja az ember. egyébként minden jót.

TitokJolán 2012.01.26. 16:19:08

Na szegény Világevő, egy felvágóssal kevesebb. Nem baj én megeszem az ő adagját is.
Egyébként puliszkára jöhet egy jó adag juhtúró, vagy orda......

Az a titka hogy kétféle alapanyagból kell főzni, kukoricadarábul és liszből.
A taljánoknál babos ecetes hagymasalátát adtak hozzá,meg nyulat.
Az erdélyi jobb volt.Nekem.
Biztos mert népnemzeti vagyok.....

Attilajukkaja 2012.01.26. 17:41:12

Nem vagyok nagy Wass Albert fan, de van egy konyve, amit barkinek ajanlanek: A Funtineli boszorkany.
A puliszkat ugy keszitik el, hogy annak barmelyik valtozata megmozgatja az ember fantaziajat.
De barki is irja le,...jo etek! Kar, hogy nalunk feledesbe merult.
Ilyen a csicsoka vagy a csicseriborso is. Aszongyak, hogy a szegenyek etele. Lehet. Annak idejen jol ismertek nalunk is. Ma meg alig tud rola az egyszeri ember...

toroloco 2012.01.26. 20:00:19

De régen ettem. Volt a sültszalonnás (esetleg füstölt sült kolbász krikákkal cifrázva meg a zzírjukban sűlt hagymakarikák), túróval tejföllel, símán jéghideg tejjel. meg a top cucc a házi szilvalekváros verzió.

Tapmancs 2012.01.27. 08:39:11

Tudom hogy a szövegben liszt van, de ezt nem kukoricadarával kell csinálni? Liszttel is jó?
süti beállítások módosítása