Krémes polenta (vagy puliszka) császárhússal
Nem merem receptnek hívni, mert annyira egyszerű és semmi eredeti nincs benne szerintem, de azért ideírom a receptet is, hátha valaki megkívánja és megcsinálná, de nem tudja hogy kell.
Egy személyre kb 1 dl (azaz fél pohár) kukoricalisztet egy pohár vízzel, egy pohár tejjel és egy kis sóval egy lábasban felteszek főni. Közben kevergetem rendszeresen. Mehet bele egy darab vaj is, nem fog ártani, esetleg akár tejszín is.
Közben hagymát pirítok, bele a császárhús (vagy kolbász, stb., kb 10 deka elég is). A polentát minimum 10 percig érdemes főzni, ha valaki kevésbé darabosan szereti, akár még tovább is.
Ennyi. A tetejére reszeltem parmezánt és szerencsendiót, de ez is fakultatív.
Ha felvágós vendégek jönnek: polentának, ha nép-nemzetiek: puliszkának tálalom.