TOP5: a tökéletes smarrnitól a karintiai tájakon át a wachaui borokig
2021. április 21. írta: világevő

TOP5: a tökéletes smarrnitól a karintiai tájakon át a wachaui borokig

Utazgatás helyett marad egyelőre a tervezgetés, és a visszaemlékezés, Ausztriát nagyon tudom ajánlani az újranyitás után, ugyanis hihetetlenül magas színvonalú szolgáltatásokkal várnak minden turistát. innsbruck_jokuti_vilagevo_img_9079.jpeg

 Íme 5 személyes kedvencem Ausztriából:

1. Smarrni, vagyis császármorzsa

Csak éppen nem az itthon szokásos daramorzsa, hanem az "igazi" könnyed, izgalmas, fantasztikus kaiserschmarrn', épp úgy, ahogy Tirolban ettem elképesztő kulisszák között, és aztán sikerült is megkapnom a készítőktől az eredeti receptet, amit itt lehet elolvasni.

img_2584-001.JPG

2. Karintiai tájak

Írtam már Karintiáról már párszor, az egyik leggyönyörűbb osztrák tartomány, bár egy kicsit utazni kell hozzá, de ez bőven megtérül, annyira változatos, tiszta és szuper hely. Tele ivóvíz tisztaságú tavakkal, hegyekkel, kirándulási lehetőségekkel, és egyébként sok nagyon jó gasztronómiai, családi és egyéb programlehetőséggel is. Itt most a tájakat emelném ki, íme pár kedvenc saját fotóm:

img_7010_karintia_ausztria_karnten_jokuti_vilagevo_l_f.jpeg

img_4001_karintia_ausztria_karnten_jokuti_vilagevo_l_f.jpeg

3. Éttermek: fine dining kedvencek Ausztriából

Bár sokan gondolják, hogy az osztrák gasztronómia csak Ausztriában világhírű, ez súlyos tévedés, ugyanis rengeteg világszínvonalú éttermük van!
Elsőként például a bécsi Steirereck, amiről írtam részletesebb beszámolót is korábban, de kiemeltem néhány különlegesen izgalmas ételüket is. Például a méhviszban az asztalnál elkészülő lazac(pisztráng)ról
Vagy a Döllerer Salzburg közelében, ahol elég szuper a vacsora is, de a reggeli is egyedülálló!
Na meg a bécsi Filippou, a görög, aki kicsit sem görög a fine dining éttermében. 
Vagy a Taubenkobel, ahol a kenyér egy külön fogás, de minden más is figyelemre méltó.
img_3616.jpg

4. Program: bécsi múzeumok

A kedvenc bécsi múzeumaimban időnként egészen elképesztő időszakos kiállítások vannak (pl: Dürer, Breughel, de persze modernek is, stb.), amikre elég kíváncsi a helyi közönség is, szóval érdemes előre megvásárolni a jegyet onlinem, elkerülve a sorbanállást. Albertina, MQ, Kunsthistorisches, Kunstforum, ha egyszer újraindul az élet, ezeket mindenképpen érdemes figyelni majd!

albertinaimg_4519.jpeg

5. Borok és tájak: Wachau

Meglepően közel van Wachau, Bécstől mindössze 1 óra autózásnyira, és gyönyörű tájak, na meg hozzájuk méltó borok bőséges választéka vár, és bónuszként a Willendorfi Vénusz!

És itt van az egyik kedvenc ausztriai éttermem is, a legendás Landhaus Bacher

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr7916507666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása