Őrülten jó kaiserschmarrni fantasztikus kulisszák között
2015. június 07. írta: világevő

Őrülten jó kaiserschmarrni fantasztikus kulisszák között

Annyira lehengerlően jót ettem Tirolban egy alpesi hüttében, hogy sürgősen közre kell adnom. Közben dolgozom a pontos recept beszerzésén is! 

img_2588-001.JPG

A hüttekaja méltán elég népszerű azok körében, akik már valaha megkóstolták, mondjuk egy síelés keretében. Eddig nekem is főleg téli tapasztalataim voltak vele, de most megmutatom, hogy milyen jó ez a legnagyobb nyári hőségben is!

img_2514-002.JPG

A helyszín az Angerer Alm, aminek rejtélyes módon nem működik a weboldala, maga a hely annál inkább. Tirolban található, St. Johann közelében, sportosabbak gyalog, kényelmesebbek/sietősebbek sílifttel közelíthetik meg a völgyből. Kívülről látszólag nem sok minden különbözteti meg egy átlagos alpesi hüttétől, hatalmas terasz, rusztikus berendezés, fantasztikus kilátás. De azért az már optimizmusra sarkall, hogy a tulajdonos Annemarie Foidl egyben az osztrák sommelier-szövetség elnöke is, és hatalmas, 6000 palackos boros pince tartozik a házhoz. Esténként komoly gourmet-vacsorát lehet kapni (csak előrendelésre!), abban is a helyi termelők termékei érvényesülnek, napközben kicsit egyszerűbb a kínálat, de azért bőven van itt is érdekesség, nem is beszélve a csúcspontról a végén.

Elég jó volt már a két első italom is, a környékbeli gazdaság által házilag készített kaukkfüves jeges tea, és a saját készítésű bodzaszörp is, na meg az előételként megkóstolt túrós derelye is, hegyi sajttal, na és a tiroler gröslt (hagymás-szalonnás, serpenyős krumpli, eredetileg a vasárnapi sült hús maradékának újrahasznosítása volt a célja), na meg még inkább a tökéletes szarvasgerinc (zellerpürével és vöröskáposzta-gombóccal(!)), amihez persze kértem egy pohár vörösbort, ha már épp az egyik legnagyobb osztrák sommelier-vel állok szemben. Schlumberger Privatkeller Cabernet-Merlot 2012 lett belőle.

Na és utána következett az igazi csúcspont, életem legfinomabb smarnija, pedig ettem már elég sokfelé császármorzsát: [és itt a pontos recept hozzá!]

Igyekszem megszerezni a pontos receptet, hátha van valami titkuk! A 'körete' különleges volt, almapüré és vaníliafagyi.

 És meg is lett a recept!

Disclaimer: az utazás támogatója a #loveTirol #inAustria volt, a vélemény - mint mindig - a sajátom. 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr887523606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savior 2015.06.10. 14:42:16

A vaníliafagyi lehet különleges, de itt pl. (Bajorországban) mindenhol Apfelmust adnak hozzá. Lehet, hogy nálunk otthon a lekváros körítés ennek egy "lusta" verziója?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.06.10. 17:59:02

@Savior: osztrákoknák a leggyakoribb a szilva- vagy sárgabaracklekvár.

petya1988 2016.04.13. 19:22:28

Megvan már a recept?

kék madár 2021.05.05. 05:41:15

van arra konszenzus, hogy a smarni foetel vagy edesseg-e?
süti beállítások módosítása