A világ egyik legszebb ételét készítik a 2 Michelin-csillagos, bécsi Steirereckben, ami egyébként nem mellesleg a World's 50 Best listán is hosszú évek óta a TOP10 környékén tanyázik. Megmutatom.
[És van egy játék is hozzá, ami lehetőséget kínál arra, hogy például élőben is láthasd ennek az ételnek az elkészítését. Részletek a poszt alján.]
Igazából a technológia meglehetősen egyszerű, csak kell hozzá egy gyönyörű hal, ezesetben egy szajbling, amit egy erre a célra elkészített keretben leöntenek 80-90 fokos méhvisszal, majd 15 percen keresztül állni hagyják. Ezidő alatt a hal elkészül, a viasz megdermed, így visszahozzák megmutatni a kifejtését, ezután pedig a végleges étel, már szépen megtálalva érkezik a vendég asztalára.
Így nézett ki minden 2 hete:
(Instán egyébként már több, mint 120 ezren megnézték (a még nem teljes verziót), plusz jó sok profil le is másolta és feltöltötte sajátjaként, ahol szintén keletkezett rengeteg megtekintés, az egyiknél pl 740.000, összesen kb 1 milliónál tart most...)
Így néz ki képekben a dolog:
És a megtálalt étel:
Fel fogom majd tenni a teljes menüt is, csak annyira bonyolultak az ételleírások, hogy komoly idő lesz, amíg lefordítgatom azokat németből, most pedig elég sűrű a program épp Tokióban, viszont a játék miatt sürgős volt kiposztolni!
Pár étel mutatóba:
Így néz ki kívülről az étterem (április végén, illetve a téli látogatásomkor):
Heinz Reitbauer, a Steirereck séfje a színpadon lép fel (amit Mautner Zsófival csinálunk) a Gourmet Fesztiválon. Viszont lesznek idén is - a tavaly megkezdett sorozatot folytatva - nagyon izgalmas exluzív programok is! És lehet nyerni is egy páros belépőt, na és egy két fős menüt a szombat déli 'Vidéki ebéd'-re! Olyan nevekkel, mint az encsi Anyukám mondta, vagy a tatai Platán!
A teljes program itt található.
JÁTÉK
A nyeremény: részvétel a szombati 'Vidéki ebéden' 2 fő részére a Gourmet Fesztiválon!
(50.000,- érték, tartalmazza a két fő belépőjét is a nyeremény)
A feladat:
A kérdések:
- a videó szerint hány perc múlva mutatták meg a megdermedt méhviaszos ételt (felirat is van róla)?
- milyen húsétellel készül a Vidéki ebédre a soproni Erhardt étterem?
- melyik a kedvenced (vagy melyikre vagy a legkíváncsibb) a 'Vasárnapi ebéd' készítői közül?
[még az se kizárt, hogy arra is lehet később jegyet nyerni itt...]
A megfejtéseket emailben várom (vilagevo@gmail.com) kedden délig! Legyen a tárgy mező pontosan az, hogy 'Gourmet Fesztivál', a levélben pedig - a válaszokon kívül - a neved és a telefonszámod.
(a győzteseket emailben értesítem legkésőbb szerdán, a helyszínen vehetik majd át a jegyüket a fesztiváltól, ennek módjáról is megkapják a részletes infót).
A poszt és a játék a Gourmet Fesztivállal kooperációban készült.
Instagramra még feltettem a legendás kenyér- és sajtkocsik bemutatását is videón, érdemes megnézni!