Egy békebeli étterem, ahol a fine dininghoz is tökéletese értenek
2018. október 08. írta: világevő

Egy békebeli étterem, ahol a fine dininghoz is tökéletese értenek

Az egyik legszerethetőbb étterem a közelünkben, egyszerre tudja a fantasztikus, ízes vidéki konyha és a fine dining minden előnyét nyújtani.

dscf7702_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

A Landhaus Bacher régi nagy kedvencem, több szempontból is igazi példakép lehet a hazai gasztronómiai élet szereplői számára is. Egyrészt nagy sikerrel véghez vittek egy generációváltást, a nemzeti hősnek számító alapító, Lisl Wagner-Bacher kiöregedése után sógora, Thomas Dorfer vette át a stefétabotot, egy idei párhuzamosan is dolgoztak, az anyós vitte a hagyományosabb vonalat, Dorfer pedig a modern irányt. Azóta a kettő részben összeolvadt, minden modern külsőt kapott, de azért megőrizte a hagyományos erényeket is, így egy hihetetlen hangulatos helyen lehet élvezni minden előnyt egyszerre, több generáció számára is tökéletes úticél. Ez valóban tükröződik is a vendégek összetételében: nagy családok ugyanolyan boldogan jönnek ide vasárnapi ebédre, mint a modern gasztronómia iránt érdeklődő fiatalok.

Az étterem weboldala.

A hely:

dscf7723_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

dscf7725_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

A séf, Thomas Dorfer:

dscf7636_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

A teljes menü, még több képpel és ételleírásokkal itt látszik.

Alapvetően 4 kóstoló menüből lehet válaogatni, a Landhaus tartalmazza a leginkább hagyományokhoz ragaszkodó (de azért szintén modern fine diningot képviselő) ételeket, tehát ez mondjuk Lisl Wagner-Bacher öröksége, van egy szezonális menü, egy vegetariánus és egy kedvencekből összeállított. A mostani ebéd során kivételesen kicsit keresztbe-kasul kóstoltuk ezeket, volt itt szezonális, kedvenc, és még vega is.

Kenyér és vaj az indulás: Bordier (francia) sós, és helyi vaj a kínálatban:

dscf7644_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

Na meg van sós kifli is...

dscf7646_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

Már az üdvözlőfalatok is lehengerlik az embert:

View this post on Instagram

A post shared by Andras 'Vilagevo' Jokuti (@jokuti) on

Kicsit közelebbről: 

céklákkal

dscf7653_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

minigofri kacsamájhabbal és helyi sárgabarackkal

dscf7655_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

minifánkocska

dscf7652_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

És aztán sorban rengeteg nagyszerű fogás, alapvetően nagyon erőteljesen támaszkodva a helyi alapanyagokra. Egytől-egyik kifinomult, de azért erős ízeket megőrző ételek.

Ezekből itt csak egyet szeretnék kiemelni, mert ez tulajdonképpen lehetne egy magyar fine dining fogás is, a gulyáslevestől a pörköltön át a székely gulyásig szinte bárminek a feldolgozása lehetne, külön vicces tétel benne, hogy enyhe csípősségét nem paprikának, hanem kimcsinek köszönheti. 

dscf7671_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

zárójelben: az idei Gourmet Fesztiválról a kedvenc fogásom is kimcsis volt:

View this post on Instagram

A post shared by Andras 'Vilagevo' Jokuti (@jokuti) on

 De visszatérve a LB ételéhez: osztrák Duroc sertésoldalasból készült  ravioli tölteléke, kimcsi-stílusban gőzölt téli káposzta a köret, tejföl, paprikahab és véreshurka-kockák a kiváló kiegészítők!

dscf7672_ausztria_austria_vilagevo_jokuti_landhaus_bacher_dorfer_mautern_wachau_reitbauer_restaurant.jpg

A Landhaus Bachernek egyébként az osztrák Michelin kalauz utolsó megejelenésekor (2009-ben) 2 Michelin-csillaga volt, alaposan meg is érdemelnék most is. És lenyűgöző, ahogy fesztelenül tudják kombinálni a hagyományokat a modern fine dininggal.

Disclaimer: a túra az Österreich Werbunggal kooperációban zajlott, a vélemény természetesen a sajátom.

A teljes menü, még több képpel és ételleírásokkal itt látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9314288589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszkos Freud 2018.10.09. 21:18:26

A 4 fős családdal 150+ Eurós fejenkénti menü ár mellett sajnos nem nagyon fenyeget a veszély, hogy találkozzam náluk egy ilyen habos fogással, mint az oldalassal töltött ravioli.
Másrészt nem értem ezt a hab divatot, nekem általában nem jön be.
Pár év múlva majd erről is leszoknak, és jön valami új trend.

A posztról: tetszett volna, ha a kimcsire történő pár szavas kikacsintáson kívül valamivel többet írsz arról, hogy az ételekben mi, miért tetszett (esetleg ha volt ami kevésbé, akkor az), és nemcsak egy kajafelsorolást kapunk. (bocs a "kaja" miatt :)
süti beállítások módosítása