Van egy hely, egész közel horvát és a szlovén határhoz, a Zalai-dombság közepén, ahova már éve óta tervezek eljutni, de valahogy soha nem sikerült. Most végre igen, meg is mutatom.
Bő két hét múlva újra Márton napi Borfesztivál a Gellértben, ami ráadásul pont egyidős a bloggal, szóval itt egy programajánló a legfontosabb infókkal!
A sok világjárás után távoli tájakon, végre sikerült a szomszédba is eljutnom, Erdélybe, egészen pontosan Kovászna megyébe, ahol jártam már kb. 25 éve, most végre sikerült visszatérni, újrafelfedezni a szépségeit.
7 éve kezdtem a blogot, azta sok millió olvasó, majdnem az összes földrész (az Antarktiszon kevés a jó étterem), és sok száz Michelin-csillag is áldozatommá vált.
Az elmúlt 8 7 év képekben:
Japaán tele van varázslatos helyekkel (ez a legnagyobb kedvenc), az egyik ilyen a Haguro hegy Curuoka (Tsuruoka) közelében, ahova minden ősszel több száz Jamabusi-szerzetes indul zarándoklatra.
Andy Hayler után megint sikerült Budapestre csábítanom egy nagy foodie-t, hogy kicsit kóstolgasson nálunk, hátha hírét viszi a világban. És hatalmas élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire meg van lepve!
Pár napja derült ki, hogy bezár Budapest egyik nagyon jó, díjazott étterme. Többféle találgatás is szárnyra kapott ezzel kapcsolatban, így a legegyszerűbb megoldást választottam, megkérdeztem a séf-tulajdonost.
Álatlában nem igazán szoktak érdekelni a kollaborációs vacsorák, mert kíváncsibb vagyok egy-egy étterem és séf egyéni teljesítményére, de ezt nem lehetett kihagyni. Mutatom, milyen volt!
Nemrég jelent meg Japánban egy egészen különleges instant tésztaleves: egy Michelin-csillagos ramenezővel (igen, Tokióban ilyen is, ráadásul kettő is!) kooperációban! Gyorsan vettem is egyet és megkóstoltam, meg is mutatom!
Ha ezen a linken foglalod első hoteledet a booking.com-on, kapsz 10%…