Pár napja derült ki, hogy bezár Budapest egyik nagyon jó, díjazott étterme. Többféle találgatás is szárnyra kapott ezzel kapcsolatban, így a legegyszerűbb megoldást választottam, megkérdeztem a séf-tulajdonost.
Mogyorósi Gábor, a Laci!Konyha! séfje pedig elmesélte, hogy mi is van a dolog hátterében. Az interjú elején említett poszt egyébként elég komoly hatással volt 6 éve az étteremre, saját elmondásuk szerint az addig álmosan, kevés figyelmet keltő étteremben egyszercsak olyan érdeklődés mutatkozott, hogy az utcán is sorban álltak a bejutásért. És ez nem is volt indokolatlan, én is rengeteg nagyon finom élményen vagyok itt túl, közte ma is egy jó ebéden.
Íme - a valószínűleg utolsó ebédem, bár, ha kiderülne, hogy valamelyik nap lesz például a rántott csirkemáj, amiatt biztos újra benéznék...
Spenótfőzelék, garnélás tojás:
Sertéspofa, céklák, szalonnás tejföl kukorica mangold:
És íme az interjú:
[Jövő péntekig vannak még, csak ebéd, és kötelező foglalni, különben esélytelen a bejutás!]
A 2017-es Michelin kalauzban szereplő díjazott, magyar éttermek teljes listája. 4 és fél éve is bezárt egy budapest Bib Gourmad étterem, exkluzív interjúm a tulajdonossal az akkori okokról.