Pont 3 éve csináltam az egyik legkedvesebb videómat, amin Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje épp nem hiszi el nekem, hogy Michelin csillagot kapott. De milyen most?
A tegnap esti könyvbemutató után, íme a további érdekességek a Main cities of Europe-ból. És persze az ajánlott magyar éttermek teljes listája is.
Itt épp hozom a könyvet
Ma jelenik meg a Michelin kalauz 2017-es kiadása, így az egy konyhára jutó ideges és kialvatlan séfek száma az 1 felé konvergál. Részletek később, folyamatosan frissül, amint van valami hír!
Vele bizony. Apaként, főleg ínyenc apaként örökös dilemma, hogy mikortól és milyen körülmények között lehet étterembe vinni a gyereket, ahol a fine dining megint csak külön sztori. A jó hír, hogy a helyzet közel sem reménytelen.
Nem étteremben, hanem könyvesboltban készült (Pagony)
Ha szeretsz egészséges dolgokat enni, akkor nem kell magyarázni, de ha eddig azt hitted, hogy nincs élet a pacalpörköltön túl, akkor érdemes egy esélyt adni annak, hogy milyen ízgazdag, érdekes ételek vannak, és még éhes se maradsz a végén, sőt.
Mindjárt hétvége, ideje kicsit bemutatni, hogy mik is lesznek a legizgalmasabb programok szerintem a Konyhakiállításon, na meg van 5 győztes is, akik páros belépőt nyertek a játékon.
A Noma gambiai származású mosogatója a legvidámabb fickó az egész csapatból, pedig a többiek is elég jó kedvűek általában. És az étterem nyitása óta ott dolgozik. Mostantól pedig tulajdonostárs is.
Aki volt már Konyhakiállításon, annak nem kell magyarázni, aki még nem volt, hamarosan megírom, hogy mik/kik lesznek idén a legizgalmasabb programok ezen a 3 napos vásáron és kiállításon!
Nagyon boldog vagyok, mert a közreműködésemmel sikerült beszervezni a Noma 'tudományos bunkeréből' egy nagyszerű szakmai rendezvényre Budapestre!
Fotó: Christopher Morris, The Globe And Mail
A bécsi Steirereck évek óta ott van a Világ 50 legjobb éttermének élmezőnyében, többnyire a TOP10-en belül, jelenleg is 9. Megmutatom, milyen a most téli menüjük!
Nagyon viccesen, stílusosan tálalt kávés desszert. Fotó: Kovács Tamás