Pont 3 éve csináltam az egyik legkedvesebb videómat, amin Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje épp nem hiszi el nekem, hogy Michelin csillagot kapott. De milyen most?
Itt látható az ominózus videó, amit kb 50 ezren láttak azóta (plusz jó pár országos tévéhíradó is elkérte, így valójában sokkal-sokkal többen), érdemes megnézni, mert tényleg szuper jó. [Az csak plusz érdekesség, hogy Ákos akkor épp a magyar Bocuse d'Or döntőn zsűrizett.] Itt pedig az bizonyosodott be, hogy a jófejségüket ennek ellenére is megőrizték. De erről elég bő anyag is van, ami persze azóta is folyamatosan gyarapodik.
A lényeg, hogy - utólag jöttem rá - pont 3 évvel a csillag megszerzése után visszamentem megnézni, hogy még mindig olyan jók-e. Persze közben is jártam rendszeresen, de azért mégicsak le kellett ellemőrizni, hogy miután idén is megőrizték a csillagot, vajon jól dolgoztak-e az inspektorok.
Röviden: jól.
Hosszabban: továbbra is szuper, egyéni, színekben gazdag, ízletes, szépen tálalt, nagyon finom fogások vannak, megfelelő stílusban, úgyelve a harmóniákra, az egyensúlyokra, a megfelelő savakra, és azért arra is, hogy mindenben legyen valami extra izgalom is, ne csak a nagyon profi elkészítésért legyen szerethető. Szóval továbbra is nagyon ajánlott!
Ezeket ettem:
egy belugalencsés üdvözlőfalat:
Kardhal vajtökkel, salicorniával:
Vaddisznószűz, és -pofa:
Csicsókából készült sütemény, elég gazdag kiegészítőkkel:
Hamarosan jön a beszélgetésem a Michelin kalauzok főigazgatójával!