Ha szeretsz egészséges dolgokat enni, akkor nem kell magyarázni, de ha eddig azt hitted, hogy nincs élet a pacalpörköltön túl, akkor érdemes egy esélyt adni annak, hogy milyen ízgazdag, érdekes ételek vannak, és még éhes se maradsz a végén, sőt.
Személyes rész, átugarható, ha nem érdekel:
Coming out: egyre egészségesebben táplálkozom az utóbbi években, és ettől nem ment el az életkedvem, nem lett belőlem kékharisnya, sem pedig indiai guru, sőt, közben azért lecsúszik simán egy-egy jó rántott hús is. De rá kellett jönnöm, hogy az egészségességen túl is hatalmas értékek vannak (vagy inkább lehetnek, mert ugye egészségesből is lehet gyengét adni) ebben a műfajban. Persze esélyt kell ehhez adni, kipróbálni mondjuk egy magas (vagy akár 100%-os) rozstartalmú kenyeret a foszlós fehér helyett, megkóstolni kiváló minőségű (azaz nem jégsaláta + ezersziget) salátákat, zöld növényeket, amiknek tényleg ropog a levele, harsány az íze, illata, felfedezni a kevesebb só és fűszer előnyeit, amiben jobban érvényesülhetnek a természetes, valódi, saját ízek. Nem véletlen, hogy szinte minden szombaton átmegyek a fél városon, hogy a kedvenc őstermelőmtől tudjak szezonális zöldségeket beszerezni például. Egyébként – nyilván nem véletlenül – ez egy nagyon jelentős trend a csúcsgasztronómiában is, ahol a séfek egyre nagyobb többsége érzi kihívásnak és felelősségnek, hogy a lehető legjobban bánjon egy alapanyaggal, és annak az erősségeit, előnyeit kidomborítsa az ételben. Szóval van egy befektetési, tanulási szakasz, amikor az ember megszokja, olyan, mint amikor leszoktam a kávé cukrozásáról: 3 hétig furcsa volt, hogy milyen keserű, azóta viszont soha nem hiányzott, mert rájöttem, hogy jé, a kávéknak van saját íze, benne sok-sok érdeksséggel.
A brunch most szombaton lesz az Oh My Greenben, a belvárosban (Ptőfi Sándor u. 10.), ahol a volt Situ séfjei készítenek kifejezetten izgalmas ételeket, amik eközben még egészségesek is. Van persze bennük egy halom superfood is (quinoától a chiamagig), de nem is ez a lényeg, hanem alapvetően jól átgondolt, friss és finom ételek, a világ gasztronómiájából nyert inspirációkból alakítva, lesz például zelleres-articsókás papaya-saláta, avokádós karfiol, céklás padlizsán görög joghurttal, füstölt lazacos-angol zelleres tortilla wrap, mangós tápiókapuding, epres chiapuding, hromféle nagyon gazdag és különleges smoothie stbstb. Szóval elég komoly lesz a választék, és se nem vega, se nem vegán a kínálat, hanem kellőképpen vegyes.
Így néz ki egyébként a hely, ami alapvetően önkiszolgáló a hétköznapok során, és (főként) lebomló műanyagtányérokban vannak az ételek ilyenkor:
Ezek pedig az ételek, az eseményen természetesen nem ilyen formában kerülnek az asztalokra, hanem rendes tányérokon, illetve tálakon szervírozva:
Ez pedig néhány desszert:
Itt vannak a részletek, árral, helyszínnel, menüvel, jelentkezési infókkal!