Tovább folytattam az otthoni gurméskodási lehetőségek tesztelését, ezúttal bővítve a kínálatot pár különleges megoldással a legelegánsabbtól az egzotikusabbakig.
A héten megvolt az első Világevő Talks!
Ez volt az első rész, az eddigi kedvencekkel, azóta pedig sikerült további nagyon jókra bukkanni, amiket bátran tudok ajánlani, íme:
[A képeken nem feltétlenül a teljes adag látható!]
Az elegáns: Fresh by Terra
A Four Seasons korábba F&B igazgatója már jó ideje átnyergelt a minőségi cateringbe, ennek lakossági debütálása a Fresh by Terra, ami pár fogásos ebédmenük mellett rendes étlapot is kínál, elég sok tétellel. Ami közös bennük: alapvetően friss alapanyagokból készülő, színes, változatos ételek, sok közte az egészen egészségesen étkezők igényeit is messzemenőkig kielégítheti. És van még egy különlegessége: kívánságra eleve szép tányéron, megtálalva érkezik mindenfléle felár nélkül, így egy rövid mikrózás után azonnal tálalható mindenféle további feladat nélkül. A választék összesen 28 tételből áll jelenleg, de terveznek további újdonságokat is. Vibráló ízek és valódi frissesség jellemzi!
Konfitált kacsacomb lilakáposztával és zöldalmával (saját tányérjukon!)
Zöld saláta (spárga, edamame, zöldborsó, cukkinipesztó, stb, saját tányérjukon!)
A többi tétel, és a kiszállítós dobozok:
Lazac, kecskesajtos céklasaláta, narancsos sütőtökleves, egy példa az ebédmenüre:
Ázsiai: Chili bisztró
Huszár Krisztián a Szirom után a Chili bisztróban folytatja a Budagyöngyében, bár ennek most nem sok jelentősége van, hiszen alapvetően a kiszállításra tudnak csak építeni. A megszokott Huszár-klasszikusok mellett, mint a már csak nosztalgikus okokból gulyásnak nevezett vietnámi gulyás (udontésztával, húsgombóccal, és/vagy marhapofával), jóféle curry-k, és más, főleg dél-kelet-ázsiai ihletésű ételek. Ráadásul mostantól már befőttesüvegbe csomagolva, és hétvégére családi pakkokkal is készülnek!
Gombacurry sushirizzsel:
A vietnámi nemgulyás udontésztával
és benne a savanyított tojás
És egy mákos nudli pirított szezámmal. Chilivel és mentával! (amit magadnak teszel rá, azaz kihagyható)
Alapanyag és házias ebédmenü: SVÉT
A stílusos vidékieket összefogó testvériség (testvérisvét?) is izgalmas akcióba kezdett, egyrészt szakmai vezérük, Ruprecht László kétfogásás ebédmenüjét kínálják, másrészt egyre több termelőt fognak össze, így komoly választékból lehet rendelni idényzöldségekből, gyümölcsökből, és főleg különleges húsáruból! Nagyipari csirkék helyett így elérhetők akár ökölógiai tartásból származók is, és olyan szuper dolgok is, mint a gyöngytyúk, ami leveshez egészen kiváló!
A "Rupi"-féle ebédmenü, ezúttal bivalygulyás és palacsinta:
Itt pedig épp a gyöngytyúk készül levessé válni
Ez pedig egy cseppet sem látványos, viszont nagyon finom oldalas, mediterrán hangulatban (csak az oldalas jött tőlük, a hangulat nem)
Magyaros: Stand25
Széll Tamás és Szulló Szabina sem üldögél otthon a babérlevelein, hanem a magyaros bisztrójuk, a Stand25 ételeit kínálják házhozszállításban, vagy épp személyes átvétellel. A minőség a megszokott, minden profi, pilllanatok alatt megmelegíthető otthon, általában egy serpenyőre szükség lehet az optimális eredményhez, de megéri azt a kis plusz mosogatást, ha tényleg frissen van átpirítva a galuska, vagy épp a krumpli, utóbbi egyébként még komoly krumplirajongóknak is nagyon kellemes meglepetést tud okozni ízével, állagával!
Beregi csirkepörkölt, az emlegetett galuskával
Körömpörkölt, az emlegetett krumplival
A csomag:
Közel-keleti: Byblos
A főleg libanoni ételeket kínáló Byblos is kínál már helyszíni átvételt előrendeléshez, nagyon széles választékban elérhetők a mezzék, grillételek, és mindenféle közele-keleti specialitás. Külön kihagyhatatlan opció a künefe, ami készre van sütve, de mindenképp érdemes otthon sütőben rápirítani, hogy megolvadjon a belsejében a sajt és még egy kicsit jobban karamellizálódjon a teteje. Legnagyobb erősségek a dolma, szószban készülő húsok, lahmacun, labneh, mohamra.
+1: szabad tűz
És még egy ráadás, amit még nem volt lehetőségem kipróbálni, de elég jól ismerem sok éve Sajben Csaba munkásságát, így bátran merem ajánlani!
Most hétvégén szabad tűzön és szmókerben készült különlegességeket kínál személyes átvételre Budafokon, vagy házhozszállítva a környéken.
További infók.
A következő részben pedig pár igazi nagyágyút fogok bemutatni, Michelin-csillagos szinttől felfelé!
Következő Világevő Talks kedden!
#maradjotthon #mentsdmegazéttermet