Étteremnyitás: Már önmagában a malacfül miatt is kötelező!
2022. december 05. írta: világevő

Étteremnyitás: Már önmagában a malacfül miatt is kötelező!

Huszár Krisztián karrierjét már több, mint egy évtizede kísérem figyelemmel, most egy új fejezet indult, megmutatom, milyen!

img_2628_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo_1.jpg

Először még a Mákban ettem a főztjét, ha jól emlékszem valamikor 2012-ben (vagy talán 2011-ben?). Lenyűgöző volt a baszk hatásokra épülő, de mégis magyaros menüje. Aztán követtem tovább, elég mozgékonynak bizonyult, jött a Zona, majd a laza Beszálló és a kevésbé laza Fáma, Szirom food bar, majd a Vietnámi Gulyás. A Zona után - egy komolyabb vietnámi kirándulásnak köszönhetően - alaposan megfertőződött a dél-kelet ázsiai ízvilággal. 
A múlt héten nyílt vadonat új étteremnek executive séfje, de a menü a tervek szerint alapvetően magyaros lesz, megnéztem, mit tudnak, na és sikerül-e nem vietnámit főznie Krisztiánnak.

img_2925_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Spoiler: Nem.
Vagy legalábbis nem teljesen. A főztjében továbbra is jelen vannak ázsiai hatások, de sikeresen átkerült a hangsúly a magyar vonalra, és ez szerintem nagyon jó. 

A MOL-székház közvetlen szomszédságában van a Sho étterem. A menü legizgalmasabb tételeit végigkóstoltam, huszáros stílus szerint a leghétköznapibb ételek is tartogatnak meglepetéseket, egy sima rántott hús is többet takar, mint azt gondolnánk.

Íme:

Magyar tarka tatár, bosnyák lepény

Ahogy azt kell: késsel vágott tatár, uborkával. Vigyázat: nem retró: se ketchupot, se hasonlókat nem tartalmaz. Üdítő és friss.

img_2497_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Sült magalicafül, gánátalmás-céklás vinaigraitte, saláta

Már önmagában emiatt is érdemes elmenni, fantasztikus állagok: roppanós, ragacsos és szaftos részek!

img_2486_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

img_2490_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Tahitótfalusi pisztráng, wasabi

Üdítő, friss, szuper állagú és minőségű hal

img_2624_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Rántott mangalicakaraj, aioli, káposztasaláta, sült krumpli

Nem egy irodabarát étel, de megéri kockáztatni miatta a munkatársak haragját. Az aioli erősen fokhagymás ugyanis (külön tálalják, azaz elkerülhető), kiválóan köti össze a lila krumplit és a pankobundás, tökéletesre sült húst.

img_2527_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Portói szószban főtt, Kurca-parti csirke, sajtos polentakrém

A magyar coq-au-vin, ízes, erős húsú, kiváló hozzá a köret is, na meg a fantasztikus pecsenyelé.

img_2512_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

img_2521_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Lila batátanudli, piemonti mogyoró, citrusos kókuszhab

Izgalmas desszert: egyszerre magyaros és egzotikus.

img_2557_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Körte, kecskesajt, fűszeres karamell, pekándió

Nagyon jól működik a kontrasztos ízek kombinációja.

img_2559_sho_huszar_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Összességében egy kifejezetten egyéni és izgalmas menüsor, rengeteg kiváló tétellel, megvan benne a huszáros merészség, de közben erősen comfort food is, magyarosnak is jó, de ott vannak a kis ázsiai poénok is benne, pont elég hozzá, hogy végig érdekes maradjon.

Kedvenceimből egy ajánlott menü:

  • pisztráng
  • malacfül
  • csirke
  • kecskesajt.

SHO restaurant
Executive séf: Huszár Krisztián
Vezető séf: Soóky Gábor
XI., Buda-part tér 3.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4717995186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása