Egész télen szomorú leszel, ha nem kajálsz itt!
2016. október 15. írta: világevő

Egész télen szomorú leszel, ha nem kajálsz itt!

Amilyen jó elutazni innen, olyan jó hazajönni is, mindig van pár fantasztikus új hely. Íme az egyik kötelező program!

fullsizerender_32.jpg

Huszár Krisztián neve komoly védjeggyé vált az utóbbi években, ahol ő felbukkan, ott azonnal felismerhető sajátos stílusa, erőteljes ízekből összekombinált különleges ételei után szem nem marad szárazon. Most viszont komolyabb vietnami tapasztalatokra is szert tett régi konyhai harcostársával, Kovács Renátóval és ennek köszönhetően kicsit a baszkos-magyaros-japános bűvkör újabb ízekkel gazdagodott. És ez jó. Az se volt rossz, de ez talán még jobb. Annyira jó, hogy érdemes azonnal megindulni a Madách tér felé, és berendelni a teljes étlapot!

Az étlap olyan, mintha csakis a séf kedvenc fogásai vannak rajta, nincsenek megúszós tételek, csak izgalmas, különleges, alaposan kimunkált, de kellően erőteljes fogások. Hiszen a vietnami (DK-ázsiai) konyháknak épp az a legfőbb erőssége, hogy nem összesimuló harmóniákra törekszik, hanem a különböző kilógó ízekből áll össze egy szuper elegy, kell az erősen csípős, a nagyon savanyú, a brutális umami vagy akár a keserű egyszerre, a lényeg az eredőjük. Ami még külön kiemelendő, hogy ami egyszerűen jó, az mer egyszerű maradni, semmi sincs túlbonyolítva.

Zöld mangó chilis sóval

fullsizerender_31.jpg

Frissen főtt fürjtojás zöld chiliszósszal

Angustatár

fullsizerender_34.jpg

A fogásokhoz Pékműhely kenyér:

fullsizerender_33.jpg

Maradandó élmény a vietnami gulyás is, csak arról nincs rendes fotóm, de szintén ott van a kötelezően megkóstolandó ételek között. (Ahogy szinte minden.)

Füstölt csirkecombsonka, káposztás bab

fullsizerender_36.jpg

Kacsamáj kókuszos krumplipürével és tomatillóval

fullsizerender_28.jpg

Brutál.

Beszálló weboldala és Facebook-oldala. Vasárnap sajnos nincs nyitva.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4911809831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.10.15. 18:46:52

Akkor ez most a Fáma kistestvére? Vagy a budai étterem már nincs a tervekben? Érdekes, hogy Krisztián a Konyha mellé tért vissza a PistaBá helyére :)

élhetetlen 2016.10.16. 13:50:49

Úgy tűnik, végképp lemaradtam a trendekről. Az a kenyér! Alul, felül fél centi égett héj, belül meg csak a lyukak. Hát, biztosan.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.10.16. 14:19:18

@élhetetlen: le. Kóstold meg, ha érdekel, hogy mitől jó.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2016.10.16. 16:01:55

@élhetetlen: lol itt jön be a magyaros virtus.. Jó lesz az..
süti beállítások módosítása