Amilyen jó elutazni innen, olyan jó hazajönni is, mindig van pár fantasztikus új hely. Íme az egyik kötelező program!
Huszár Krisztián neve komoly védjeggyé vált az utóbbi években, ahol ő felbukkan, ott azonnal felismerhető sajátos stílusa, erőteljes ízekből összekombinált különleges ételei után szem nem marad szárazon. Most viszont komolyabb vietnami tapasztalatokra is szert tett régi konyhai harcostársával, Kovács Renátóval és ennek köszönhetően kicsit a baszkos-magyaros-japános bűvkör újabb ízekkel gazdagodott. És ez jó. Az se volt rossz, de ez talán még jobb. Annyira jó, hogy érdemes azonnal megindulni a Madách tér felé, és berendelni a teljes étlapot!
Az étlap olyan, mintha csakis a séf kedvenc fogásai vannak rajta, nincsenek megúszós tételek, csak izgalmas, különleges, alaposan kimunkált, de kellően erőteljes fogások. Hiszen a vietnami (DK-ázsiai) konyháknak épp az a legfőbb erőssége, hogy nem összesimuló harmóniákra törekszik, hanem a különböző kilógó ízekből áll össze egy szuper elegy, kell az erősen csípős, a nagyon savanyú, a brutális umami vagy akár a keserű egyszerre, a lényeg az eredőjük. Ami még külön kiemelendő, hogy ami egyszerűen jó, az mer egyszerű maradni, semmi sincs túlbonyolítva.
Zöld mangó chilis sóval
Frissen főtt fürjtojás zöld chiliszósszal
Angustatár
A fogásokhoz Pékműhely kenyér:
Maradandó élmény a vietnami gulyás is, csak arról nincs rendes fotóm, de szintén ott van a kötelezően megkóstolandó ételek között. (Ahogy szinte minden.)
Füstölt csirkecombsonka, káposztás bab
Kacsamáj kókuszos krumplipürével és tomatillóval
Brutál.
Beszálló weboldala és Facebook-oldala. Vasárnap sajnos nincs nyitva.