Mindenki a vietnami gulyásért zarándokol el a Margít körútra, pedig van ott nagyobb izgalom is!

A fine dining után komoly street food ámokfutásba kezdett Huszár Krisztián új helye nyilván azonnal komoly nyilvánosságot kapott, rohant mindenki, hogy újra elérhető a Beszállóban népszerűvé vált fúziós gulyás.
Ilyen volt:
View this post on Instagram
És ilyen lett:

De azért nézzük meg egy kicsit közelebbről is, még akkor is, ha ez a poszt most direkt nem erről szól :)

Ugyanis azért persze nem maradt változatlan a recept, homogénre darált, sőt, pürésített tarjából (+kacsahájból) készült komoly méretű húsgombóc van benne,

na meg házilag készült, ruganyos udontészta,

és ecetes tojás.
Evés közben pedig a vendég saját maga adagolja hozzá fokozatosan a chilit, lime-ot és hasonlókat.

És persze tényleg szuper, de nagy hiba, hogy szinte mindenki csak ezért jön, pedig vannak itt még felejthetetlen ételek!
Például egy olyan teriyaki, amiben megszólal a mangalicatarja!

Ezt végül nyersen is megkóstoltam, annyira vonzó...


De persze pácolva az igazi. A teriyaki szószra pedig - és ez már huszáros csavar - friss lime kerül, amitől még sokkal érdekesebb lesz!

De van, ami még ezen is túltesz.

A nagy befőttes üvegben házilag savanyított zöldmangó, ennek kerül bele a levéből is bőven, hozzá szicíliai datolyaparadicsom, thai bazsalikom és chilis maldon só.

Nagyon brutális az összhatás, ahogy egy jó pho-levesben és rengeteg más vietnami ételben, itt is az a lényeg, hogy különböző alapízek lógnak ki az ételből, aztán az egész együtt mégis valami nagyon harmonikusat alkot. Tökéletes.

Enném salátának, főételnek, desszertnek.
És még pár életkép:

Igen, a desszerten is chili.



A Szirom Food Bar Facebook-oldala. Weboldala az nincs.