Közeledik a magyar Bocuse d'Or döntő, itt van minden fontos infó!
2020. január 27. írta: világevő

Közeledik a magyar Bocuse d'Or döntő, itt van minden fontos infó!

És még hozzá egy kis ráadás is. Sőt, kettő.

img_9040_bocuse_d_or_budapest_jokuti_vilagevo.jpg

Először is a száraz tények: 

Február 4-6. között rendezik meg a következő SIRHA Budapestet a szokásos helyszínen, a Hungexpón.

A blog követői számára érdekes lehet maga a nemzetközi élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás is, de azért a legnagyobb érdeklődésre nyilván a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntője számíthat, ezen általában összegyűlik a teljes szakma, és rengeteg további rajongó és érdeklődő is.

Bocuse d'Or magyar döntő
2020. február 5.
Hungexpo
A pavilon
Versenyszínpad 10-18h

A versenyzők: Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland

A győztes képviseli Magyarországot az európai döntőn, május végén Tallinnban.

Versenyfeladatok:

Haltéma – meleg előétel, melynek kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba. Az ételhez minimum 3 köretelem és 1 mártás kötelezően készítendő.

Hústéma – meleg főfogás, melynek kötelező alapanyagai: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt és 2 db kacsamáj. A témához három köretet kell készíteni, ebből az egyik köretnek fürjtojást, a másik kettőnek pedig csak zöldségeket, magokat, gabonákat tartalmazhat. Mindehhez két szósz vagy mártás kötelezően készítendő egy üveg vörösbor felhasználásával.

Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!

A menetrend legfontosabb időpontjai:

09:00 első versenyző megkezdi a főzést (ez még nem nyilvános)

10:00 közönség megérkezhet, moderálás is megkezdődik (idén két egészen kivételesen fantasztikus moderátor lesz!)

13:30 kóstoló zsűri tagjainak ünnepélyes érkezése

14:00 a kóstolás kezdete (az első versenyző halételével)

14:35 az első húsétel kóstolása

14:50 az utolsó halétel kóstolásának befejezése

15:25 az utolsó húsétel kóstolásának befejezése

16:25 a versenynap vége

17:00 az eredményhirdetés kezdete

A fenti képen látszanak a döntőbe jutott versenyzők.

Itt pedig a két évvel ezelőtti győztes Pohner Ádám és Csillag Ricsi (commis):

img_9046_bocuse_d_or_budapest_jokuti_vilagevo.jpg

Ugyanúk az akkori coach-csal, Segal Viktorral kiegészülve, már Lyonra készülve:

img_9047_bocuse_d_or_budapest_jokuti_vilagevo.jpg

Ez a lényeg a Bocuse-ről, de nem ez lesz az egyetlen izgalmas szakácsverseny a Hungexpón ebben a pár napban!

„Jeunes Chefs Rôtisseurs” (JCR) Ifjúsági Nemzeti Válogató Szakácsverseny
2020. február 4.
A pavilon versenyszínpad
10-16h

A versenyzők: Szegedi Réka, Akács István, Huang Bao Shan, Jakab István, Károcs Olivér, Lendvai Levente

A versenyzőknek a döntőben önállóan, a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 180 perc alatt egy 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert) kell megtervezni és elkészíteni 4 személy részére.

És ugyanezen a helyszínen van a Bocuse d'Ort követő napon is egy érdekes verseny, ami egészen másról szól. A sok fine dining után egy kis valóság: a versenyzőknek ugyanis nem áll rendelkezésére mindenféle prémium alapanyag, hanem egy-egy háromfogásos(!) menü nyersanyagköltsége összesen maximum 550 forint lehet!

Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 országos döntő

De lesz még cukrászverseny és rengeteg más program is, minden további infó megtalálható az esemény weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1615429172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása