Második vegetariánus szezonját kezdi kedvenc éttermem, a koppenhágai Noma az újranyitás óta, megmutatom, hogy néz ki az új menü.

Az étterem egyébként épp az új szezon/menó indulásokor lett a World's 50 Best második helyezettje. Sok duma helyett nézzük is a menüt!

Mozgóképen:


És akkor magyar fordításokkal, - helyenként - kicsit több infóval:
Pollennel marinált virágok

Ez lesz az instagram hőse, savanykás-ropogós bevezető falatka.
Grillezett, töltött paprika:

Karamellizált cékla:

Hűtött hagymaerőleves - a hivatalos neve, persze számunkra csak egy baromi finom kocsonya. Rajta ropogós bükkmakk:


A penszszekció következik, mindeegyik fogáson a camambert-hez hasonló nemespenész.
szarvasgombás "palacsinta", benne dán sajt:



Penésszel tartósított zöldspárga. Pirított élesztő és árpaszósszal, petrezselyemolajjal.

Penészes tojássárgapite, a állagra a sárgája hasonló, mint egy jó érett sajt.



Bogyóleves - az egyik legnagyobb kedvencem, különböző bogyós gyümölcsökkel és ropogós kakukkfűlevelekkel. Üdítő és izgalmas.



Lepény roppanós zöldségekkel.


(karamellizált) Zellercannelloni - osztrigalevelekkel töltve



Főtt újkrumpli - sarkantyúvirággal


Töltött cukkinivirág - persze alaposan nomásítva a nagy klasszikus.


Fürjtojás sózott medvehagyma-levelekben. A mohaágy nem evésre szolgál ezúttal.


Tempurázott fehér spárga tojássárgaszósszal.


Vadgombák fenyőnyárson grillezve.


Zöldségragu - a legkülönbözőbb zöldségek és zöldek, a cél, hogy mindenféle kombinációban magadnak állíts össze ízeket belőle.

Van, ami nyersen, van, ami sütve, grillezve, vagy épp savanyítva.


Szagos müge (fagyi) nyírkombuchával. Ez volt a másik óriási kedvenc.



Ropogós méh(lárvák) csokoládéval.


Friss bogyók - ezúttal eper.

Az étterem környzete, a nyárnak - és persze a legmenőbb dán kertépítőnek - köszönhetően hihetetlenül hangulatos lett mostanra.






És az aktuális kötelező szelfim Alival.

Érdemes összehasonlítani a tavalyival! Ez pedig az őszi vadmenü volt. Még több Noma a Világevőn.
Jövő héten nyit az Alchemist, a fiatal zseni, Rasmus Munk brutálisan különleges projektétterme, ott leszek a nyitóesten 4-én, elsőként Instán jönnek majd a story-k és képek!