Fantasztikus lehetőség a japán gasztronómia iránt érdeklődő szakácsoknak
2019. április 28. írta: világevő

Fantasztikus lehetőség a japán gasztronómia iránt érdeklődő szakácsoknak

8 hónapos nagyon izgalmas képzést kínál egy japán szervezet szakácsoknak, még van két hét pályázni!

screen_shot_2019-04-28_at_11_09_42.png

A kedvenc gasztroországomba szerintem nagyon-nagyon megéri elmenni turistaként is, ez viszont egy egészen kivételes lehetőség, hogy lelkes szakácsok alaposan megismerkedjenek a japán gasztronómivál testközelből. Biztos kemény végigcsinálni egy ilyen programot, de garantáltan életre szóló élmény, és rengeteg hasznos tudás, nem csak technológiai szempontból, hanem mentalitásban, hozzáállásban, alapanyagismeretben is.  Biztosan megtanítják az ikedzsimét, lehet kóstolgatni sushit, őszi szezon, azaz biztos előkerül a legendás macutake, el lehet zarándokolni megkóstolni a világ legjobb rántott húsát...

A pályázaton nyertes szakácsok kapnak először is Tokióban egy két hetes nyelvi alapképzést június végétől, aztán másfél hónapnyi alapvető japán főzőtanfolyammal folytatódik a program, ezután - idén szeptembertől - pedig fél év szakmai gyakorlat egy tokiói vagy kiotói étteremben! Február végén fejeződik be a program.

A gyakorlati helyek között tavaly olyan impozáns nevek voltak, mint például a 3 Michelin-csillagos kiotói Kikunoi, de volt közte még két csillagos, vagy éppen 250 éves halétterem, de sushiétterem is.

Alapfeltétel az angol (vagy japán) nyelvtudás és persze az eltökéltség, na meg ugye rá is kell érni júni legvégétől február végéig!

Itt van minden infó, amit lehet róla tudni, meg az emailcím, amin az esetleges további kérdéseket fel lehet tenni. Itt pedig a tavalyi programról, résztvevőkről egy kis összefoglaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6114790794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása