Téli szezonban kötelező a kocsonya, de nem szeretnél nekiállni hosszasan főzögetni? Vagy épp egy kicsit izgalmasabb változatra vágysz? Itt a nagyon gyors megoldás!
Már egy ideje érlelődik a fejemben, hogy egyszer végre a kedvenc levesemből ki kell próbálni a kocsonyát, egyszerűen nem ehet, hogy ne lenne szuper egy phokocsonya. És tényleg az, most végre meg is valósítottam.
Aki szeretné az egészet egy pho-leves főzéssel kezdeni, annak itt van az autentikus receptem, videóval együtt, de van egy jó hírem, ehhez a recepthez összesen 5-6 perc munkára van szükség!
Van egy jó hírem, ehhez a recepthez összesen 5-6 perc munkára van szükség!
Ugyanis elég beszerezni elvitelre egy pho-levest a kedvenc vietnami éttermedből (persze, ha a legjobbat szeretnéd, akkor szigorúan a Hai Nam Pho Bistróból! [Aki épp Párizsban van, innen. Aki pedig Hanoi-ban, annak is szívesen adok tippeket.])
Ami még kelleni fog: lapzselatin (4 lap / leves).
Ebbe mos tkivételesen került bambuszhajtás és kacsahús is....
És semmi más!
Az ekészítés ennek megfelelően hihetetlenül egyszerű: a lapzselatin csomagolásán is le van írva, hogy hogy kell vele bánni, de a biztonság kedvéért: beáztatok 4 lapot hideg vízbe 5 percre, közben a levesből 1 decit megmelegítek. Utána kinyomkodom belőle a felesleges vizet és egyenként hozzákeverem a meleg leveshez (nem főzöm!)
Ha az összes lap feloldódott a leves meleg részében, akkor fokozatosan visszaöntöm a többi leveshez a zselatinos részt, alaposan összekeverve.
Ezzel a "főzés" kész is van, innentől egy kis legózás van csak hátra: két leveses tányérba (vagy müzlis edénybe, stb) elosztom a pho-leves egyes részeit: én alulra tettem pár apró darabka chilit, ecetes-chilis fokhagymát, arra zöldeket (mungóbabcsírát, újhagymát, de még friss koriandert is), arra pedig hússzeleteket. [a tésztát és a zöldségek egy részét ezúttal kihagytam, azokból nagyon finom serpenyős tésztaételt lehet csinálni, kicsi átpirítgatva.]
Persze a pakolás sorrendje teljesen szabad, kinek mi tetszik jobban. Aki szereti üresebben, hagyja ki a zöldeket belőle, és csinálja csak hússal. Aztán a levet fele-fele arányban ráöntöm, és megy be a hűtőbe pár órára.
Tálaláskor lehet mellé chilit, a fokhagymát, lime-ot, chiliszószt, srirachát kínálni.
Iszonyú finom!