Hogy ünnepled a koji vasárnapot?
2016. október 16. írta: világevő

Hogy ünnepled a koji vasárnapot?

A kodzsi a japán konyha egyik csodafegyvere, az umami adagolásának legbiztosabb módja. 
img_2845.jpg

Hogy mi a kodzsi, azt ezen a FB Live videón bemutattam: 

A világ legjobb éttermében, a fermentálás európai fellegvárában, a koppenhágai Nomában is készítenek kodzsit, csak éppen - mivel a rizs nem terem meg északon - árpából. Így néz ki a kis kodzsikonténer az étterem mögött, ahol David Zilber, az étterem fermentáló szakértő séfje prezentálta a terméket:

A kodzsi-vasárnap alkalmából pedig érdemes meghallgatni ezt a kodzsidalt, ami meglehetősen informatív egyébként, ügyesebbek a kodzsitánccal is kísérletezhetnek!

 Aki nem tud betelni a japán popkultúra remekművével, gyorsan folytassa a házi miszóleves készítésével:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9211813397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása