Ha nem csak a tengerparton akarsz heverni, akkor érdemes alaposabban körülnézni a félsziget éttermei között is, van pár rejtett kincs!
Persze látnivaló is akad bőven Isztrián, de most főleg az ételekre koncentráltam. Azért pár kép itt van Rovinjból:
Rejtett slow-food étterem
Toklarija, Sovinjsko Polje
Minden házi természetesen, főleg régi, családi receptek alapján. Fantasztikusan hangulatos hely, egy 600 éves olívamalmot alakítottak át étteremmé. Viszont elég nehéz megtalálni. Érdemes foglalni!
Kedvenc: szarvasgombás tészta és lisztmentes csokitorta.
A BMW adott a kalandozáshoz egy elég komoly autót is, egy 440i Convertible-t:
Nekik egyébként van egy érdekes együttműködésük Isztria legjobb szállodáival, aminek a keretében akár a helyszínen is ki lehet próbálni pár autót, akár kabriókat is!
Szarvasgomba-vadászat kutyával, na és persze komoly reggelivel
Karlic birtok
Ez pedig a reggeli, egy elég komoly szarvasgombás rántotta és egyéb szarvasgombás kóstolófalatok formájában:
Erről videót is csináltam:
Sznoboskodás kimaxolva
Valentino champagne bár, Rovinj
Az igazi sznobok azonnal rettentően élvezik a sziklás tengerparti pezsgőbárt, főleg a naplementét, a látens sznobok, esetleg kicsit sem sznobok viszont kicsit szégyellik magukat közben, de ugyanannyira jól érzik magukat ezen a helyen. Vacsora előtti apritifre tökéletes!
Jobb pörkölt, mint otthon
Stari podrum, Momjan
Egy régi étterem, házias fogásokkal, és persze a nyári szezonban az elmaradhatatlan házi tésztákkal! A helyi marhából (boskarin) készült pörkölt gnocchival pedig kifejezetten szenzációs, ha ilyen pörköltet adnának a magyar éttermekben, akkor a turisták nagyon boldogan ennék. A desszertválaszték erősen olaszos, de ez nem válik a kárára...
Halakban erős
Barba Danilo, Rovinj
Kicsit kiesik a városból, viszont elég jó kárpótlást nyújt azzal, hogy nagyon nagy választékban kínál halételeket. Vannak közte klasszikus tételek is, de a többségben azért van valami kis csavar is! És a fagyik is elég jelentősek: gorgonzolafagyi vörösboros körtével, szarvasgomba-fagyi olívaolajjal és a legnagyobb kedvenc: rozmaringfagyi grillezett őszibarackkal! De a halas raviolo is kötelező!
Alla Beccaccia, Fazana
Szuper antipasti és tészták, de a lassan sült vaddisznó kis kiváló!
A túra a ShareIstriával kooperációban jött létre, a vélmény, mint mindig, a sajátom. .
Szállások az Isztrián. (affiliate link)