Hogy hozd ki a legtöbbet a Bocuse d'Orból? Praktikus tudnivalók a Sirháról
2016. május 06. írta: világevő

Hogy hozd ki a legtöbbet a Bocuse d'Orból? Praktikus tudnivalók a Sirháról

Elég nagy a káosz, hogy a budapesti rendezésű Bocuse d'Or és Sirha mi is pontosan, na meg mikor érdemes menni, mire érdemes figyelni. A felmerülő kérdésekre igyekszem válaszolni 2 posztban, na meg persze a kommentben érkező kérdéseket is megválaszolom, ha tudom!

sirhabp.jpg

Először is tisztázzuk, hogy egyáltalán milyen események lesznek jövő héten, azaz május 9-11. között!

Az összes esemény a Sirha Budapest keretében zajlik. (Ejtsd: szira) Ez egy hatalmas, nemzetközi, élelmiszeripari és HORECA (=HOtel, REstaurant, CAtering) vásár. Gyakorlatilag az eddigi hasonló tematikájú vásárok mind egybegyúrva, jelentős kiegészítésekkel és extra programokkal. Ezek közül a legfontosabb a Bocuse d'Or Europe, a világ legfontosabb szakácsversenyének európai döntője (erről írok külön is részletesen majd), de messze nem ez az egyetlen izgalmas rendezvény.

Hétfőn, május 9-én elkezdődik már a Sirha Budapest, ami alapvetően egy szakmai rendezvény (kijutásról, regisztrációról erre vannak az infók) itt van egy kis szubjektív ízelítő a programkínálatból:

Desszertverseny
Május 9. 10-19h
A Pavilon
Kolonics Zoltán, cukrászmester szervezésében a legjobb magyar cukrászokból és éttermi cukrászokból alakult csapatok mérik össze a tudásukat. 
10-én ugyanitt desszertbemutató is lesz tányérdesszerttől a formatortáig érdekes témákban.

Magyar Barista Bajnokság
Május 10-11.
A Pavilon
Ez a verseny szokás szerint látványos bemutatókkal jár akár laikusok számára is, külön érdekesség, hogy az egyik kategóriában a végeredmény kialakításában nem zsűri, hanem egy mérőeszköz játssza majd a főszerepet!

Szakmai konferenciák
Május 9.
A Pavilon
Rengeteg érdekes témáról lesz beszélgetés, elég komoly résztvevőkkel, a hazai gasztronómiai élet sikeres tagjai fognak vitázni vagy éppen okosakat és tanulságos dolgokat mondani.

MOME Abstract Nature
Május 9-11.
A Pavilon
A MOME hallgató komoly hazai fine dining séfek igényei szerintalkottak esetenként forradalmian új vagy éppen egészen meglepő formavilágú tálalási megoldásokat.

A teljes programtáblázat itt látható.

És persze egy nagyszabású szakmai kiállítás is folyamatosan üzemel több, mint 300 kiállítóval!

A SIrha Budapesttel kooperációban készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr368680872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása