My TOP30 dishes in 2015. (legjobb ételei)
2015. december 21. írta: világevő

My TOP30 dishes in 2015. (legjobb ételei)

Fine dining + comfort food, the most remarkable dishes I had 2015! 
(Csúcsgasztronómia és egyszerű kaják, a legemlékezetesebb ételek, amit 2015-ben ettem.)
best.jpg

Strawberry & raspberry mille feuille, Restaurant de Bacon, Antibes, France.
(Epres-málnás krémes) 

Avocado, powdered sun dried tomato, olive oil. Hertog Jan, Zedelgem, Belgium (eaten in Belgium and Ikarus, Salzburg, Austria)
(avokádó, napon aszalt paradicsom, olívaolaj)

Bluntau salmon with cucumbers. Döllerer's Genusswelten, Golling, Austria.
(Bluntau lazac uborkával.) 

Hokkaido pumpkin, caviar, beech nut. Noma, Copenhagen, Denmark. (2 different servings)
(Hokkaidotök, kaviár, bükkmakk.)

Vegetables. Alain Passard's manor, Normandy.
(Zöldségek.)

Smoked scallop. Geranium, Copenhagen, Denmark.
(Füstölt Szent Jakab kagyló)

Focaccia (Paolo Petrilli organic tomato, mozzarella buffala, Masia el Altet olive oil), Anyukám mondta, Encs, Hungary.
(Focaccia: Paolo Petrilli bioparadicsom, bivalymozzarella, Masia el Altet olívaolaj)

Sorrel, Parsley, Green Strawberry. Restaurant AT, Paris, France.
(Sóska, petrezselyem, zöld eper.)

Forest. Wood sorrel, woodruff. Geranium, Copenhagen, Denmark.
(Erdő: erdei sóska, szagosmüge)

Steak. Neige d'été, Paris, France.
(Marhasteak.)

Rosé white truffle. Stucki, Basel, Switzerland.
Vörös fehér szarvasgomba.

Rum baba. XV Louis, Monaco, Monte Carlo.
(Rum baba.)

Oyster and bone marrow. Etoile Sur Mer, Paris, France.
(Osztriga és csontvelő.)

Tabouleh with home made green harissa and lemon curd, special event in Budapest, Hungary.
(Csupazöld tabouleh házi zöld harissával és citromkrémmel.)

Otoro and Chutoro sushi, JIN, Paris, France.

Kaiserschmarrn, Angerer Alm, Tyrol, Austria.
Kaisersmarrni.

Gamberoni from San Remo, delicate rock fish gelée, caviar. Le Loius XV, Monaco, Monte Carlo
(San Remo-i gamberoni, sziklahalzselé, kaviár.)

Lamb in 3 servings with tomato lentil, Obauer, Werfen, Austria.
(Werfeni bárány háromféleképpen.)

Pike and monkfish from Lake Geneva, crunchy biscuit, onions jus, Flocons de Sel, Megéve, France (eaten in Lyon in a special event)
(Halak a Genfi-tóból, hagyma -jus.)

Sweet cottage cheese pancake, Tanti, Budapest, Hungary.
(Túrós palacsinta)

Celeriac with truffles, Hertog Jan, Zedelgem, Belgium. (eaten in Ikarus, Salzburg, Austria)
(Zellergumó szarvasgombával.)

Mackerel, Noma, Copenhagen, Denmark
(Makréla.)

Mezze, Mezza House, Dubai, UAE. 
(Mezze.)

Mexican burger, Burger&Bun, Copenhagen, Denmark.
(Mexikói burger.)

First Class Railway Mutton Curry, Brunton Boatyard, Cochin, Kerala, India.
(Birkacurry.)

Gnocchi, nU bisztró, Budapest, Hungary.
(Gnocchi.)

Asparagus, berries and seaweed, Noma, Copenhagen, Denmark.
(Spárga, bogyók, tengeri alga.)

 

Tacos (beef tongue, Al Pastor, Grilled cheese), Hija de Sanchez, Copenhagen, Denmark.
(Marhanyelv, sertés, grillsajt taco.)

 

This was 2015.
(Ez volt az év.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr28186024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onlame 2015.12.22. 14:18:54

Elég jól néznek ki. :) 2016-ra ajánlom a malacfület (oreja de cerdo) , ha még nem próbáltad esetleg. Nekem az volt 2015 csúcspontja.
P.S.: szerintem "császármorzsa" az a kaisersmarrni. ;)

protézisesh 2016.01.26. 11:01:30

gratulálok, szép lista.
süti beállítások módosítása