Wolfgang Puck, séf hosszú kitérő után "talál vissza" Közép-Európába, az osztrák (karintiai) származású séf útja a Beverly Hillsen található két Michelin-csillagosa után vezet erre.
Arnold Schwarzenegger mellett az egyik legjelentősebb osztrák "exportcikk" Wolfgang Puck, akinek a nevét az egész világon ismerik, nem utolsó sorban a rengeteg étterme miatt (közel 80 étterme van világszerte, közte fine dining és egyszerűbb helyek is.)
Itt például a tokiói Takeshita bevásárló utcában található üzlete látszik jobbra lent, a híres Yoyogi park közelében:
Karrierjének első fontos lépcsője a Ma Maison nevű intézmény volt Los Angelesben, ahova 1973-ban költözött ki, az igazi nagy sikert pedig már az általa 1982-ben nyitott Spagóval érte el, amelyet rengeteg díj és egyéb elismerés is járt, többek közt két Michelin-csillag, na meg – mégis csak Hollywoodban vagyunk – egy csillag a Walk of Fame-en (igaz, ezt tévés szerepléseiért). A kaliforniai éttermi szcénára óriási hatással volt, a klasszikus francia éttermi receptúrák és technológiákra alapozva rengeteget tett azért, hogy az amerikai vendéglátóipar megújuljon és saját arcot kapjon, a Spago LA egyik legikonikusabb étterme, ami országos szinten is fontos szerepet játszik.
Ő fog tehát felelni a nyár elején megnyitó Matild Palota teljes gasztronómiai koncepciójáért, beleértve a zászlóshajót, egy Spago éttermet, ahol nagy reményeket fűzök hozzá, hogy nem maradhat le az étlapról a séf emblematikus étele, a füstölt lazacos-kaviáros pizza sem...
Ő pedig a Meister (vagy master?) maga, Wolfgang Puck:
És így fog festeni a hely maga, azaz a Matild Palota kívülről, illetve a Spago (Budapest) belülről:
Lesz még skybar is, nagyon komoly kávéház, a palota teljes gasztronómiai koncepciójáért Puck felel majd.