A korábbi posztban a vidéki legjobbak újranyitását már megírtam, most jöjjönek a legjobb budapestiek, csillagostól a bisztróig!
[Folyamatosan frissül]
A fővárosban is kezd újraindulni az élet, igaz, nem a Michelin-csillagosok nyitják a sort, közülük csak ketten indulnak el júniusban, ami érthető is, hiszen ezek nem szezonális helyek, és a legtöbbjüknek terasza sincs, na meg bizonytalan helyzetben a működési költségek bőven meghaladhatják a várható bevételt.
Na de nézzük, hogy mit lehet már tudni! Nagyjából időrendben jöjjenek a legizgalmasabb budapesti éttermek.
A Michelin-csillagosok küzül elsőként a:
Babel Budapest
fog valószínűleg felébredni, ők tudnak ugyanis teraszra is kitelepülni, így valamikor június elején várható, hogy újra ehetjük Veres István főztjét. A helyzethez alkalmazkodva rövidebb menüsorokkal készülnek a szokásos 10-fogásos helyett. És - szintén kivételes lehetőség - akár privát vacsoraparty-kkal kapcsolatban is meg lehet őket keresni!
A Michelin-csillagos
Stand
megnyitása még várat magára, várhatóan június 16-tól fogad újra vendégeket a Stand. Május 25-én nyit budai 'kistestvére', a Stand25 bisztró terasza, amit a tervek szerint június 1-én már követ a beltér is, marad a koncepció is, viszont természetesen a kínálat szezonális lesz, azaz az étlap jelentősen megváltozik.
Salt
Várhatóan a következő kiváló fine dining étteremként a Salt nyit majd, június 10-én, ezzel párhuzamosan leáll a deli kiszállítása is, hogy az étteremre tudjanak fókuszálni, ami az eredeti koncepcióval megy tovább, nem lesznek nagy változások.
Laurel
Szintén nem csillagos, de nagy kedvenc a Laurel, ami a házhozszállításban is új etalont teremtett, és nem utolsó sorban, markenting-szempontból is kiválóan vizsgázott eközben, így biztos mások is nagyon várják már. Június 18-án indulnak újra, a fenti borbárt is bevonva kényelmesen le tudják majd ültetni a vendégeket a megfelelő távolságokat tartva. A kiszállítós menü egyelőre marad még, de csak szerdai napokon, csütörtöktől szombatig pedig az étterem üzemel, különlegesség, hogy szombat délben is, illetve indul majd egy szezonális, hatfogásos halas menü is!
Arany Kaviár
A nyári szezont június 2-án kezdi, keddtől-szombatig esti nyitvatartással, szűkebb, viszont erősebben szezonális menüvel. Az őszre pedig egy nagy durranással készülnek, ami egyelőre titkos.
Borkonyha
júniusban még biztos nem nyit ki, szeretnének kompromisszumok nélküli kínálattal indulni, így addig is a Textúrát érdemes megnézni, ami viszont május 29-én már nyitja a teraszát, és - az rendeletektől függően - pünkösd után már várhatóan a belterét is! És itt viszont elérhető lesz egy Borkonyha degusztációs menü is!
Torta-, és monodeszertek rendelése egyelőre megmarad!
Costes
és
Costes Downtown
Egyelőre nincsenek fix tervek a nyitásra. Elindult viszont a Costes Beach Club a Lupa-tónál!
Hasonló a helyzet a 2 Michelin-csillagos
Onyx
étteremben sem várható nyitás ősz előtt.