Baszkföldön készítik, itt írtam részletesebben San Sebastiánról és a pintxobárról, ahonnan származik, most pedig itt van a recept is!
Borzalmasan egyszerű ételről van szó a baszk sajttorta esetében, alig néhány összetevő, enyhe íz, ahol az állag játssza a főszerepet. És hozzá a kissé égett felszín. És ez így együtt tökéletes, nem kell hozzá se gyümölcs, se lekvár, semmi egyéb. Ideális ital mellé: egy jó erős espresso.
A RECEPT MÁR CSAK ITT ÉRHETŐ EL:
https://jokuti.substack.com/p/a-legendas-baszk-sajttorta-valodi
(paywall)
Így tornyosulnak a bárban, ahol reggeltől késő estig árulják:
És szigorúan szobahőmérsékleten fogyasztandó!
További baszk gasztrokalandok a Világevőn. Holnaptól nagyon komoly grúz gasztrotúra indul, élő tudósítás Instagramon! Élő videó pedig a Facebook-oldalon várható.