Korábban írtam részletesen a párizsi Omnivore fesztiválról, ami hamarosan Budapesten debütál, íme egy kis kedvcsináló, hogy miket is tartogat a látogatók számára!
Február 9-én, tehát a Bocuse d'Or magyar döntő utáni napon rendezik meg az első magyarországi Omnivore fesztivált. Ami egyszerre szól a szakmai közönséghez és a nagyközönséghez is, bárkihez, aki szeret főzni, enni, érdeklik a legfrissebb trendek. Ennek jegyében zajlik az egész nap (itt látható a hivatalos pogram), a fellépők közül megkértem párat, hogy árulják el, mivel készülnek a mesterkurzusukra. (abc-sorrendben)
Fehér Gábor (ESCA)
A színpadon füstölt makrélához kakukkfüves vajmártásban blansírozott zellert készít, amit házi, boróakombucha és vadáfonyadzsem egészít ki. Nem csak látványos és izgalmas procukcióval készül, hanem ráadásul kóstolóadagokkal is!
Juhász Mihály (Jacques Liszt - Misi a pék)
Kenyeret készít, amiből kóstoló is lesz: szuper olívaolajjal, illetve vajjal. A lényeg, hogy a közönség megtapasztalhassa, milyen fantasztikus dolgot lehet létrehozni 3 egyszerű alapanyagból: sóból-vízből és lisztből. És ez ráadásul nem is bonyolult, arra szeretne mindenkit bátorítani, hogy kezdjen sütni otthon, neveljen kovászt, találjon benne örömöt!
Mizsei János (MÁK)
Báránygerinc Esterházy módra, zsemlegombóccal. A séf egyik gyerekkori kedvence ez az étel, amit persze nem eredeti formájában (leveshús és a levesből kiszedett zöldségekkel) fog bemutatni, hanem új hullámos, modern technológiákkal készíti el, gondosan ügyelve arra, hogy az igazi, eredeti "Esterházy ízek" visszaköszönjenek!
Pataky Péter (Meatology)
Malaccsülök téli főzelékkel és mozaikos jus-vel. És a téma: a fast food ciki, a slow food szuper, de időnk nincs. Hogy lehet áthidalni ezt a problémát, létezik-e fast slow food, vagy ha úgy tetszik, slow fast food?
OMNIVORE Budapest
Hungexpo A pavilon
Február 9.
10:45 - 16:55