6 séf, aki a másik nyelvén főz
2016. szeptember 11. írta: világevő

6 séf, aki a másik nyelvén főz

Programajánló péntek szombatra, izgalmas gasztroprogram a Gellértben.

lengyel-magyar-reflexio-gellert-sorozo.jpg

Első hallásra nem biztos, hogy mindenki vágyakozva felsóhajt, ha a lengyel gasztronómiára terelődik a szó, pedig azt, hogy mennyire menő város lett Varsóból ilyen szempontból és persze milyen jó éttermek is vannak, érdemes a gyakorlatban is kipróbálni. Az eseményen az a fő poén, hogy nem csak látogatóba jön 3 lengyel séf, akikhez itthon csatlakozik persze 3 magyar, hanem egymás ételeit készítik el egymás alapanyagaiból! Azaz a lengyelek magyar ételekkel készülnek, magyar alapanyagokból, a magyarok pedig lengyel ételeket. 

A fenti posztban írtam az egyik lengyel résztvevőről, a Bib Gourmad-os Brasserie Warszawskáról, a másik két séf éttermében még nem jártam, de szintén elég jó helyeknek tűnnek.

Pár kép a varsói gasztrotúrámról:

A hazai séfek listája nyilván ismerősebben cseng, vicces módon épp egy közös posztban írtam Horváth Ákos és Kovács Árpádról is pár hónapja, Ákos akkor még az egyik nagy kedvencem, a Lou Lou konyhafőnöke volt, ami 3 éve éledt újra, ráadásul nagyon ígéretesen,  ő maradt a helyén, de a cégtábla és a stílus megváltozott, most már Márga a név és bisztrós az irányvonal. A házigazda pedig a Gellért Söröző, konkrétan Frideczky András, akinek a stílusáról nagyon kellemes tapasztalatokat szereztem!

Ez tehát a csapatok felállása, a kezdő hármasok, cserére nincs lehetőség, viszont nagyon sportszerű küzdelemre lehet számítani, ahol ráadásul a nézők a legfőbb haszonélvezői a cseleknek és jól felépített akcióknak.

Alapanyagok között természetesen felbukkan a jóféle magyar libamáj, a fogas, cékla, hering, káposzta, lesz pirog és zsurek, na meg Rákóczi túrós is!

További információk itt!

Disclaimer: a blogposzt kooperációban készült, a vélemény, mint mindig, a sajátom.

Felismered ezeket a kanadai specialitásokat?

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8511694073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása