Programajánló péntek szombatra, izgalmas gasztroprogram a Gellértben.
Első hallásra nem biztos, hogy mindenki vágyakozva felsóhajt, ha a lengyel gasztronómiára terelődik a szó, pedig azt, hogy mennyire menő város lett Varsóból ilyen szempontból és persze milyen jó éttermek is vannak, érdemes a gyakorlatban is kipróbálni. Az eseményen az a fő poén, hogy nem csak látogatóba jön 3 lengyel séf, akikhez itthon csatlakozik persze 3 magyar, hanem egymás ételeit készítik el egymás alapanyagaiból! Azaz a lengyelek magyar ételekkel készülnek, magyar alapanyagokból, a magyarok pedig lengyel ételeket.
A fenti posztban írtam az egyik lengyel résztvevőről, a Bib Gourmad-os Brasserie Warszawskáról, a másik két séf éttermében még nem jártam, de szintén elég jó helyeknek tűnnek.
Pár kép a varsói gasztrotúrámról:
A hazai séfek listája nyilván ismerősebben cseng, vicces módon épp egy közös posztban írtam Horváth Ákos és Kovács Árpádról is pár hónapja, Ákos akkor még az egyik nagy kedvencem, a Lou Lou konyhafőnöke volt, ami 3 éve éledt újra, ráadásul nagyon ígéretesen, ő maradt a helyén, de a cégtábla és a stílus megváltozott, most már Márga a név és bisztrós az irányvonal. A házigazda pedig a Gellért Söröző, konkrétan Frideczky András, akinek a stílusáról nagyon kellemes tapasztalatokat szereztem!
Ez tehát a csapatok felállása, a kezdő hármasok, cserére nincs lehetőség, viszont nagyon sportszerű küzdelemre lehet számítani, ahol ráadásul a nézők a legfőbb haszonélvezői a cseleknek és jól felépített akcióknak.
Alapanyagok között természetesen felbukkan a jóféle magyar libamáj, a fogas, cékla, hering, káposzta, lesz pirog és zsurek, na meg Rákóczi túrós is!
Disclaimer: a blogposzt kooperációban készült, a vélemény, mint mindig, a sajátom.
Felismered ezeket a kanadai specialitásokat?