A legfontosabb jótanács, ha Rióba mész!
2016. augusztus 10. írta: világevő

A legfontosabb jótanács, ha Rióba mész!

Tele vannak a hírek riogatással (khm), miszerint a város tele van bűnözővel. Saját tapasztalataim szerint a helyzet messze nem drámai, de egy apróságra érdemes odafigyelni.

 sam_3978.JPG

Elég sokat sétálgattam az utcán Rióban az elmúlt napok során, nappal is, sötétben is, elhagyottabb részen is, tömegben is, gazdag városrészen és favelában is. (Utóbbiról majd részletesen) Egyetlenegyszer sem próbáltak meg sem meglopni, sem pedig kirabolni. Ez persze lehet puszta véletlen is, na meg persze odafigyeltem pár fontos szabályra is (kamerát, értéket csak eldugva vinni magaddal), de az ottani ismerősök tapasztalatai szerint van egy módszer, amivel jelentős eséllyel meg lehet úszni az utazást, anélkül, hogy tovább rontanánk a bűnözési statisztikákat:

Semmiképp ne hordjuk nemesfém-nyakláncot!

A sztorik alapján ez tűnik a legkönnyebb és legfeltűnőbb zsákmánynak, a tolvajok egyszerűen megpróbálják hátulról (vagy szinte bárhonnan) érkezve az áldozat nyakából, aztán elszaladnak. Védekezni nem könnyű ellene, főleg, ha foglalt a kezünk is.
A kézben tartott telefonnal nekem nem volt rossz tapasztalatom, de szintén kockázatnövelő tényező. Bár - ahogy a favelában a kísérőm viccesen mondta: ne aggódj az iPhone 6-osod miatt, itt már mindenki a 7-est várja!

Egyébként nagyjából ezt támasztja alá ez a videó is:

Viszont: Rió fantasztikus város, természetesen a nagyvárosokra jellemző módon van bűnözés is, ráadásul elég nagyok a társadalmi különbségek, de megfelelő odafigyeléssel a kockázatok nagy része kiküszöbölhető, és ezt leszámítva tényleg elképesztő atmoszférája van és rengetegféle szórakozás és látnivaló van.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4610116790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.11. 00:43:17

hat en gondolkodtamm rajta, hogy lemegyunk az uszasra vagy a kajak-cenura
de tobbek kozott a media hatasara /lsd fenti video/ inkabb kihagyjuk
mondjuk koltsegkimelobb is tv-n nezni

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 08:02:40

Ez a poszt leginkább megerősíti, hogy nem szabad odamenni.

Jungfrau 2016.08.12. 00:53:04

Gondolom,nem ilyen kisportolt (vízilabdás)testű személyeket támadnak a 60kg -s fiatal bűnözők.Felmérik,,,ha melléütnél is +halnak.
süti beállítások módosítása