Azonnal fogyasztható, minden természetes benne! És csak egy botmixer kell hozzá, semmi egyéb.
Minden nyáron kitalálom, miután megkóstoltam a legjobbnak kikiáltott fagyikat a városban, hogy most már végre elkezdem az otthoni fagyigépezést, mert egyszerűen unom a túlságosan édes, kézművesnek gondolt, valójában legnagyobb részt különböző porokból és fagyialapokból készült termékeket. Ahol persze legnagyobb részt a levegőért fizetünk, hiszen annál selymesebb az állaga, minél habosabbra van verve, keverve.
Van ennél ezerszer egyszerűbb, olcsóbb, azonnali megoldás, amihez még készüléket se kell venni, csak kell egy keverőedény/-pohár, egy erősebb botmixer és egy nagykanál. Meg némi önuralom, hogy ne azonnal, egyedül told be az egészet.
Néhány gyümölcs, ami jó erre: feketeribizli, meggy, (darabolt) sárgabarack, málna...
(Alapvetően karakteresebb ízű, akár erősebb színű gyümölcsök, de persze egyik sem feltétel. És nem kötelező szezonálisnak lennie, lehet kapni elég jó fagyasztott meggyet pl az Aldiban egész évben.)
Hozzávalók: (kb. 1 gombóchoz.)
5 EK fagyasztott gyümölcs
1 EK kókusztej (esetleg (szója)joghurt)
1 TK (porított) eritrit (esetleg porcukor vagy méz, agaveszirup, juharszirup, stb.)
Elkészítés:
Mindent beleöntünk egy keverőedénybe és összemixeljük. (Bogyós gyümölcsöknél külön jó, ha kicsit rusztikus, darabos marad.)
Ízekkel persze lehet bonyolultabb játékokat is játszani, például a feketeribizlihez adagolt 1 TK kakaópor izgalmas gyümölcsös ízű, szorbészerű csokifagyit eredményez, lehet kevergetni mást is, akár vaníliát is tenni bele... És aki édesen szereti, használjon több cukrot/édesítőszert, a fenti összeállítás erőteljesen a természetes ízeket hozza elő, nem túl édes.
Ilyen lesz: