Gourmet Fesztivál 2016. - az első falatok
2016. május 14. írta: világevő

Gourmet Fesztivál 2016. - az első falatok

Egy gyors körkép az első napról, szokás szerint alaposan kitettek magukért az éttermek. Ezeket kóstoltam. 

sam_5787.JPG

Dudás tesók, Anyukám mondta (Encs)

Élő videóközvetítéssel érkeztem még 2 körül:

 Na és akkor nézzük képekben, ilyen a helyszín:

És az ételek:

Anyukám mondta: Focaccia, porchetta, stracciatella

sam_5791.JPG

Vadítóan jó desszert a Salontól (sós vanília édesköménnyel és szezámmal!), na meg egy crab cake stílusban elkészített hekk!

Borkonyha és fesztiválpoénok: villanykörtében kínált (és nagyon finom) 'rázós leves', és bao szarvasból-vaddisznóból:

Bock bisztró klasszikus ízekkel, profin: szarvasborjú:

sam_5781.JPG

Kioskban a legnagyobb perui kedvencem, nagyon ajánlott, ceviche folyami rákkal!

sam_5823.JPG

Larus-ban egy finom pofapörkölt pirított nudlival, és egy egészen fantasztikus, viszont nem túl látványos yuzu-krém, kötelező ez is:

A színpadon is elcsattan egy két izgalmas dolog, ez pl. a Tanti Black Angus short rib volt:

És közben itt van a második nap termése is:

Robinson étterem, akik idén jöttek először, nem hiába. Egy ecetes lében hosszan marinált, rántott(!) harcsa, szarvassonkás házi krokett (már önmagában is szuper fogás lenne) mangalicatarjával és céklákkal, BBQ whisky - nugátparfé -sóvirág.

Kollázs szintén két szuper fogása: füstölt lazac korianderes zöldalmaszorbéval, borjúín jakabkagylóval és túrós, pirított nudlival

Natura Hill: Ruga Endre saját maga által levadászott őzből csinált nyalókát, pop cornnal:

img_1161.jpg

És egy különlegesség a Gelarto Rosától: füstölt lazac philadelphia-fagylalttal, ehető virágokkal, málnával:

sam_5874.JPG

A fotók egy Samsung NX500-al készültek. (kivéve pár mobilost)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr238715580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2016.05.14. 15:06:10

Csütörtök este áldottam az esőt, meglepően kevesen voltak, kényelmesen lehetett kóstolni, és volt idő beszélgetni is. Nekem az Arany Kaviár rákos pelmenyije és a Walter étterem "cigánypecsenyéje" volt a befutó (ez utóbbi étteremtől még nem is hallottam). Jó dolog, ha az embernek van felesége, mindent lehet felezni, sok mindennek van hely...

Az Anyukám mondtától eddig mindenki letérdelt, folyamatosan ódákat hallok róluk. Nekem most volt az első találkozásom velük, a náluk kóstolt Focaccia nekem csalódás volt, messze a többi kóstolt étel alatt maradt. Nem volt rossz, persze, sőt, nagyon jó volt, de hiányzott belőle valami, nem volt kiemelkedő, nem volt érdekes.

A mádi Holdvölgy pince lett még kedvenc, olyannyira, hogy nyáron el is látogatunk a környékre, régen jártam arra (pedig voltam ám pataki diák, amíg ki nem rúgtak a nagymúltú intézményből). Akkor meglátogatom az Anyukám mondtát is.

Alfréd76 2016.05.14. 15:08:55

Még egy gondolat: nem tudom, a cigarettát szabadtéren lehet-e szabályozni valahogy. Egy ilyen rendezvényen baromi idegesítő, amikor az "érzékeim" egy jelentős részét az köti le, hogy a tőlem három méterre pöfékelő társaság füstjét szívom. Kellenének kijelölt dohányzóhelyek, hiába szabadtér.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.05.15. 06:59:52

@Alfréd76: a cigi engem is zavar a teraszokon is, ahol ráadásul olyan érzése van az embernek, mintha mindenki rágyújtana, csak azért, mert bent tilos...

Gglle 2016.05.15. 08:45:00

Szerintem a Costes volt a legprofibb. Kedves, udvarias kiszolgalas, isteni suti, jo allagu lazac, es a bodejuk megjelenese is osszhangot sugarzott. Olyan osszeszedett volt az egesz, amit mashol egyaltalan nem tapasztaltam, pedig akkor voltunk kint, amikor meg kevesen voltak.
süti beállítások módosítása