Széll Tamás 3+1 fantasztikus aranyköpése és a győztes ételek!
2016. május 12. írta: világevő

Széll Tamás 3+1 fantasztikus aranyköpése és a győztes ételek!

bocusedor_szerda_br-2380.jpg

Bácsi Róbert egyik fantasztikus fotója az eseményről a rengeteg közül

"Persze, mi csináltuk!"

(Amikor a versenyen, főzés közben elárultam neki, hogy az egyik zsűrielnök, Serge Vieira teljesen kész volt a halételétől!)

"A versenynek akkor van vége, amikor a konyha tiszta."

(Amikor a főzés befejeztével az orra alá dugtam a mikrofont, hogy szóljon a szurkolókhoz.)

"A fejem közepe úgy elcsuklik belül."

(Arra a kérdésre, hogy milyen is az, amikor verseny közben elérzékenyült a magyar szurkolóktól.)

"Revansot vettünk a céklazselén is, úgy hogy rendben vagyunk."

 

Ez meg a kedvenc Bocuse d'Oros szelfim, amit valaha csináltam, pedig elég sok készült az elmúlt évek során... :)

img_0947.JPG

De még ennél is sokkal fontosabbak a győztes ételek: 

A hal:

szell_hal_vilagevo_bocuse_dor_budapest_europe.jpg

És a hús: 

szell_hus_bocuse_dor_budapest_europe_2016_meat_platter.jpg

szell_hus_tanyer_vilagevo_bocuse_dor_europe_jokuti_meat.jpg

Ételfotók: Etienne Heimermann.

Itt látható a verseny után készült videóinterjúm vele. Itt pedig egy korábbi nagyinterjúm.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr648708946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miciur 2016.05.12. 10:45:55

Ez óriási siker! Azt lehet amúgy tudni, hogy ilyenkor mennyire lejt a hazai pálya? Nyilván, simán dobogóesélyes volt Tamás, szóval csak érdekességképpen érdekel, hogy van-e ilyenkor a rendezőknek minimális előnye az ismert alapanyagon kívül?

miciur 2016.05.12. 10:46:42

@miciur: ja, és persze hatalmas gratuláció!

rambo13 2016.05.12. 10:53:38

Hello!

képek hol vannak fent? mert sem a magyar sem a nki bdor honlapon nem láttam

rambo13 2016.05.12. 11:14:42

@világevő: :) nyilván a többire gondoltam. sajnos nem tudtam végignézni a teljes közvetítést így sokról lemaradtam, főleg a keddiekről.
az összes többi verseny képe nagyon példásan fent van mindkét oldalon, de jó lenne megnézni a mostaniakat is.
sztem a svédek látványban baromira jók voltak mindkét ételnél, szvat szebbek voltak mint a magyar tányérok, de úgy látszik ízben tönkre vertük őket :) a franciák is szépen dolgoztak, bár kicsit arisztokratikusnak láttam, de őszíntén szólva a közvetítés alapján ezt a két csapatot magunk elé vártam, azt hittem a holland,svájci, belga hármassal fogunk mi is szorosabb csatát vívni, örülök, h nem így lett:)

A dán csapat viszont nagyon nem tett ki magáért, már a tálak kinézete sem volt meggyőző, de Serge fintora mindent elmondott az ételről is...

(amit viszont nem teljesen értek, h múltkor miért nem lehetett az edzésről a tálat bemutatni. Tamás már a veresny előtt elmondta, h ugyan az lesz a koncepció, mint a magyar döntőn, csak pár apróságon változtatnak, annak a versenynek a táljai viszon elég jól dokumentltan fent vannak a neten már régóta)

Zamboni nem egy tészta 2016.05.12. 14:24:58

Kiállítóként kinnvoltam a Sirhán és bele-bele néztem a versenybe. Sajnos közel jutni nem tudtam, de a hangulata zseniális volt. Gratulálok.
Ami Tamásban nekem nagyon-nagyon szimpatikus, az a jó értelemben vett punk-ság, ami miatt ebben a környezetben (ami azért sznobizmusra és nemesi gőgre hajlamos helyenként) is meg tud maradni egy jó fej, közvetlen embernek.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2016.05.12. 15:05:16

Gratula, nem semmi! Úgyhogy egybe!

vezér01 2016.05.13. 10:18:54

Csodaszép ! De ebédre maradok a saját székelykáposztámnál.

Béla Hoffmann 2016.05.14. 15:12:35

Szenzációs! Csak annyit jegyeznék meg, hogy ezeknek annyi köze van az ételhez mint a divatbemutatón látott ruhának az öltözködéshez.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.05.14. 20:11:02

@Béla Hoffmann: Ez - szerencsére - nem stimmel. Ettem Tamás ételeit, edzésen is, itt a versenyen is, és ugyan tényleg bonyolultabb, mint egy átlagos fine dining fogás, de nagyon finom és harmonikus fogás.
süti beállítások módosítása