A Bocuse d'Or Magyar Döntő díjazott ételei
2016. február 19. írta: világevő

A Bocuse d'Or Magyar Döntő díjazott ételei

Íme a győztes tételek, ilyeneket kellett főzni 5 óra 35 perc alatt, ahhoz, hogy díjazott legyen az ember. És egy kis ráadás!
[kiegészítem még infókkal!]

2016-01-182.jpg

Idén nem maradt időm fotózni, így maradnak a hivatalos képek. Fotók: Bocuse d'Or Akadémia/Bakcsy Árpád

I. Széll Tamás. Commis: Szabó Kevin

Halétele: "Kecsege garnélával és kagyló veloutéval, karfiol-kaviár tarte, ropogós haltej, uborkasaláta és sárgacékla ravioli."
Húsétele: "Sült szarvascomb és gerinc filé, szarvasgombás burgonyapüré, véreshurkával töltött cékla kompót, konfitált sütőtök és homoktövis."

II. Pohner Ádám, aki egyben a legjobb halétel díját is megkapta. Commis: Jándi Lőrinc.

Halétele: "Eringi gombába és bébi spenótba tekert kecsege, kaviárja uborkával és créme fraiche-el "rántva", zeller-karalábé terrine-el, rák cannellonival, gombákkal, barna vaj sabayonnal és zöldalma mártással."
Húsétele: "Kacsamájjal töltött szarvasborjú, mustáros almával, "gombával", tormás céklalevessel, sütőtökkel, barna vaj sabayonnal és kávés jus-vel."

III. Volenter István. Commis: Sándor Lőrinc.

Halétele: "Kecsege filé fekete curryvel, korianderrel és wasabival, sáfrányos vajszósszal; vaníliás spárga „Quenelle”, fehérszójával marinált zöldségekkel és kaviárral; sós citromos-tárkonyos burgonya Matcha teás tempurában; konfitált fürjtojás fehér „rántotta” espumával, zöldalma géllel; rák jus."
Húsétele: "Szarvasborjú comb ördögszekér gombával és zöld dióval töltve, szarvasborjú gerinc és bélszín fűszeres „kenyérmorzsában”; Kamillás portói jus, Kávés csicsóka Royal marinált enoki gombával Lila és citrom répa naranccsal, köménnyel és tárkonnyal, Édesburgonya és birsalma „torta” tökmag ropogóssal, Pisztáciás feketegyökér, savanyított gyöngyhagyma, kelbimbó."

Itt pedig látszanak maguk a győztesek is.

A másik három döntős versenyző ételei (abc-sorrendben):

Győrffy Árpád. Commis: Szegedi Réka.

Halétele: "Kecsege filé, rák mousseline, kapor, Cukkini, folyami rák, gomba, Füstölt kecsege krém, patisszon, kecsege kaviár, Spenót, marinált gomba, folyami rák mártás."
Húsétele: "Szarvas gerinc citrusos quinoa kéregben, Szarvas kolbász, csicsóka krém, Gyömbéres sütőtök, datolya, cikória, kávé, Almaecetes fehérhagyma, szarvas comb rillette, vaníliás lilakáposzta, Véres hurka croquette, mustár „kaviár”, alma."

Sándor Rodrigo. Commis: Barna Zsanett.

Halétele: "polenta, hajdina, zeller, avokádó"
Húsétele: "szarvasgerinc, dödölle, lecsó, tormás cékla, „szarvaskolbász”"

Szabó László, aki egyben a legjobb húsétel díját is megkapta. Commis: Pozsár Bence (aki egyben a legjobb commis díját is megkapta.)

Halétele: "Kecsege citrusfélékkel, garnéla sabayon-nal, Uborkasaláta almával, tápiókával, Puy-lencse ropogós olívabogyóval, petrezselyemmel, Gyömbéres sárgarépapüré, Friss kerti zöldségek és hajtások"
Húsétele: "Szarvasgerinc szalonnával és szarvasgombával, Szarvasragu libamájjal, tésztában sütve, Céklazselé savanyított hagymával és mustármaggal, Tárkonyos pórés káposzta, Csicsóka fenyőmaggal, Aromatizált zöldségek."

Ez pedig a ráadás, az összes versenyző, commis-jaik és a teljes zsűri!

csapatbocuse_1.JPG

További beszámolóim a versenyről, ilyen volt például belső szemmel a verseny, ahol Michelin-csillagos séf együtt melózott a Konyhafőnök zsűritaggal a verseny érdekében.

Ha pedig a fenti ételek túl kicsinek tűnnek, akkor nézd meg ezt!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr738403778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hívőlélek 2016.02.20. 15:37:32

magamutogató szélhámosság ? olyan mint a keresztül kasul átretusált kivénhedt fotómodell. Tartalmatlan ízetlen forma.

legfeljebb majd körbe dicsérik magukat.

qwertzu 2016.02.21. 13:25:01

@hívőlélek: Melyiket kóstoltad? Csak hogy ennyire biztosan állítod hogy ízetlenek.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.02.21. 13:33:53

@qwertzu: hagyd, az a lényeg, hogy elhiszi.

Vipera01 2016.02.22. 12:56:37

Tudom, hogy prosztóság, meg nem értek a fine dininghoz, de ilyen kis adag ételeket minek kell ekkora tányéron tálalni?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.02.22. 21:14:37

A nagy tálakon a tálalás (nem a tányérszerviz) nekem valahogy nem igazán jött most be, valahogy teljesen egyformának érzem őket.
süti beállítások módosítása