Ahogy a blog is az, persze ez is elég szubjektív válogatás lesz, de azért van benne pár olyan tétel is, ami minimum országos jelentőséggel is bír.
- Idén is sikerült körbeutazni a Földet: összesen 52.000 km-t tettem meg. És megszámlálhatatlanul sok étteremben és Michelin-csillagot ettem meg. Itt pedig az idén megevett 30 csúcskaját szedtem össze.
- India gasztronómiai szempontból egyik fontos tartományában, Keralában töltöttem 2 és fél hetet januárban, ahonnan persze hoztam magammal jó kis recepteket is a sok élmény mellett.
- Szintén januárban ismét ott voltam a Bocuse d'Or világdöntő Lyonban, és persze tudósítottam is serényen. És - én is meglepődtem - de végül kb minden országos tévé az én videóimat használta a híradójában. A saját kedvenc élményem az volt, amikor belógtam a versenyzők elzárt területére, hogy videóinterjút csináljak a magyar versenyzőkkel.
- Beépültem a nagy titkos foodie-világszövetségbe, ennek jelentős szerepe volt mári dén is (pl: Noma), de lesz jövőre is, például a januári japán túrán...
- Miután évekig csak vágyakoztam rá, és persze küzdöttem is a bejutásért, idén háromszor is eljutottam a világ legizgalmasabb éttermébe, a Nomába. És a kaland jövőre folytatódik...
- Budapesten én gasztrokalauzoltam Donal Skehant, az ír gasztrobloggert, akinek a városról szóló műsora valamikor januárban lesz a tévében, elég viccesre sikerült, jelzem majd! Erre a képre nem tudok magyarázatot...
Just your average day at work with @jokuti in the Gellért baths in Budapest! Next stop Amsterdam this evening! #DonalEurope #DonalBudapest
Posted by Donal Skehan on Sunday, 24 May 2015
- Elindult a Világetető-blog, amihez arra volt szükség, hogy bővüljön eggyel a család. Egyelőre nincs még hozzátáplálás sem, így maga az etetés nem téma, csak egyéb apás témák, de majd jön az is.
- Elindult a saját tévéműsorom a TV Paprikán, különleges helyszínek, komoly séfek, érdemes nézni!
- Kaptam egy titkos felkérést, épp karácsonyra, izgalmas a dolog, csak épp titkos... :)
- Öt éves lett a blog, erről itt írtam részletesebben!
- És a legfontosabb terv, január elején indulok újra Japánba, de ezúttal első sorban a legjobb tokiói éttermekre fogok koncentrálni. Köztük olyanokra is, amikbe alig-alig jut be földi halandó... Április legelején pedig egy olyan étterembe megyek, a Föld túloldalán, ahova szintén az egész világ be akart jutni. És még sok-sok más terv is van. Szóval érdemes lesz továbbra is olvasni, na meg Instagramon követni, ahol a legtöbb izgalmas helyszínről élőben is tudósítok.