Bíró Lajos megint nagyot dob, ezúttal rántott húsból igyekszik példát mutatni a világnak.
Ha jól sejtem, akkor a rántott hús még mindig a messze legnépszerűbb vasárnapi ebéd itthon. Vannak mondjuk tényleg elég egyértelmű előnyei, a ropogós bunda, a szaftos hús, nem véletlenül közkedvelt nagyjából az egész világon, főleg wiener schnitzel néven. Bár az "igazi" borjúból van, meglepő módon még a legnépszerűbb bécsi snicliző (Figlmüller a turisták elsődleges célpontja, pedig vannak annál jobbak is!) is sertésből készíti, Lajos is. És ha már sertés, akkor használ belőle pár extrémebb alkatrészt is, így a kínálatban abált orr és fül is fog szerepelni. De az igazán emblematikus fogás mégis csak a rántott hús lesz, krumplisalátával.
És az ételek:
Bíró Lajos és a Buja Disznó(k)
A piacon nyit egyébként Szabó Győző Steamboo-ja is, a kis gőzölt csomagocskákat is érdemes megkóstolni, az angolszalonnás-polentás nem biztos, hogy része lesz az állandó kínálatnak, de a lazacos-kapros-rizses egészen biztosan.
Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz és a hírlevelünkhöz, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a programokról! Instagramon pedig élő a közvetítés a gasztrokalandokról!