Tavasszal Budapesten lesz a Bocuse d'Or európai döntője. Aki szeretné Magyarországot képviselni, most jelentkezhet!
Íme a felhívás szövege:
Kezdetét veszi a Bocuse d’Or Magyarország 2016 döntőjének kiválasztási folyamata!
Lássuk, ki a legjobb! A győztes képviseli hazánkat a Budapesten megrendezendő kontinentális döntőn!
Felbecsülhetetlen szakmai tapasztalat! Külföldi és hazai trénerek! Ismertség, óriási médiafigyelem! Kemény
munka, felejthetetlen élmény!
A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várjuk az Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán (www.bocusedorhungary.hu) kiírtak szerint. Minden további a versennyel kapcsolatos kérdésben forduljatok a szervezőkhöz az info@bocuse.hu email címen.
Kicsit részletesebben:
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő, - Budapesten megrendezésre kerülő - Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia ezúton pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel előtte hirdetjük ki. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.
A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája: Mangalica a piac kínálatával
Mangalica tarja (a),
Mangalica karaj (b),
Mangalica pofa, nyelv (c)
- a piac zöldség – és gyümölcskínálata.
A fenti három hús elem (a/b/c) közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó!
A pályázati dossziék:
Beküldési címe: info@bocuse.hu
Beérkezésének határideje: 2015. Augusztus 15.
A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, amikor a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
*Segítség a pályázóknak: A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó mintarecept elérhető az Akadémia weboldalán