Valamikor a történelem hajnalán pár barátommal Ljubljanába mentünk hosszú hétvégézni. Vacsorázni indultunk, akkoriban még nem az éttermek kiválasztásával indítottam a tervezgetést, ezért a helyieket kérdezgetve kerestünk éttermet a belvárosban. A legjobb étteremre irányuló kérdésre adott válasz mindig ugyanaz volt: pizzéria jó lesz?
Alaposan megváltozott a helyzet.
Ez itt egy cold brew kávé Piranban, ilyen is van nyilván.
Végül akkor tényleg egy pizzériában kötöttünk ki, ugyanis senki se tudott péntek este éttermet ajánlani nekünk. Nagyot változott azóta a szlovén éttermi szcéna is, nem csak a fővárosban, de vidéken is vannak nemzetközi színvonalon teljesítő éttermeik, több közülük 16 pontos a Gault Millau kalauzban, és persze ezzel párhuzamosan az alapanyagokban, street foodban is alaposan beerősítettek. A részletekről még majd írok, többek közt egy szenzációsan jó tengeri sügér tenyésztőről, de addig is itt van egy képriport pár napnyi szlovéniai falatozásról, ezúttal nem annyira a fine diningot képviselő, de jó minőségű helyeken.
És a képriport:
http://vilagevo.blog.hu/2015/04/24/szlovenia_egeszen_meglepoen_meno_lett#IFeelsLOVEenia
Posted by Világevő on Friday, 24 April 2015
Disclaimer: az utazás támogatója a Spirit Slovenia volt, a vélemény - mint mindig - a sajátom.