Helyben füstölt lazac és rozmaringos báránycsülök, angoltudás - ez kell egy belvárosi fesztiválra!
2015. április 17. írta: világevő

Helyben füstölt lazac és rozmaringos báránycsülök, angoltudás - ez kell egy belvárosi fesztiválra!

2015-04-16.jpg

Nagyon kellemesen meglepődtem a Vörösmarty téren tegnap!

Először is nyilván az időjárástól lepődtem meg nagyon kellemesen, hiszen szinte nyár volt, de ezután is folytatódott a dolog, mondjuk a szuvenírárusoktól még nem jöttem lázba, de az talán az én hibám is, külföldről se szoktam hazahozni semmilyen dísztárgyat, maradok a használati tárgyaknál, fűszereknél, konyhai eszközöknél. De a hangulat remek volt, és szerintem a dizájn is rendben van.

Viszont végigkóstoltam természetesen a meleg ételkínálatot, illetve mindenhol azt az egyet, amit a legjobbnak gondoltak. Ennek a kiderítése nem is feltétlenül egyszerű feladat, mert szinte mindenki azonnal elkezdi sorolni a teljes ételválasztékot, pedig a kérdésem elég egyértelmű, étteremben is fel szoktam tenni a felszolgálónak: mi a legjobb a kínálatból. Erre az nem válasz, hogy minden nagyon finom, általában sokszor nyomatékosítanom kell, mire konkrétumot is kapok válaszként, és olyankor is még gyorsan hozzáfűznek további tizet, de addigra én már boldog vagyok, mert megvan, amit kerestem.

Itt pedig különösen is boldog voltam. Leginkább a következő két fogástól, amik tényleg gyakorlatilag éttermi színvonalat tudnak: jól néznek ki, finomak, frissek, omlósak, szaftosak, minden stimmel. És a báránycsülök elfogyasztásához a terasz helyett akár a kis( )polgári étkező is választható, ami kifejezetten jó gag. Szóval a két nagy kedvenc a helyben füstölt lazac (XXL Catering, ahol egyébként nagyon vicces a vasalós lepényvasalás is, na meg a lángos is mutatósnak tűnt) és a rozmaringos báránycsülök (Piknik(?), a befőttes üveges helyen, ahol szintén volt még pár nagyon jónak tűnő étel).

Lazac:

És az külön nagyon tetszett, hogy a lazacos helyen elcsíptem, ahogy az egyik szakács kifejezetten jó angolsággal osztja az infókat az érdeklődő turistának, a belváros közepén szerintem ez nagyon fontos!

És báránycsülök:

 Egyébként a kínálat többi részére se lehet igazán panasz, úgy tűnik, a hagymás húsok korszaka azért már leáldozóban van végre, és egyre többen igyekeznek a fesztiválokon is értelmes kínálattal előrukkolni, nagyon jó ez így, legalább van értelme a helyieknek is kóstolgatni, nem csak a turistáknak, na meg nekik is jobb benyomásuk lesz Budapestről... A marhaszegy is eléggé rendben volt (helyben sütött káposztás cipóval), de legközelebb, ha kijutok, akkor a kakashere-pörkölt is elég izgalmasan hangzik... És persze mindez a város közepén, napsütésben, tavaszi időjárásban, kifejezetten jó program.

A Budapesti Tavaszi Vásár április 26-ig van nyitva a Vörösmarty téren. 

Disclaimer: A poszt a BFTK-val kooperációban készült.

Hamarosan jön egy szlovéniai túra, közben pedig még további élménybeszámolók, főleg Alain Ducasse elképesztő menüjéről!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr277373824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása