Még mindig jó hideg van, ami ellen nyilván a legjobb finom kajákkal felvenni a küzdelmet, ehhez egy toplista a budapesti kínálatból, a street foodtól az elegánsabb lehetőségekig.
Íme a toplistám, random sorrendben! Alul pedig lehet szavazni a kedvencedre!
- Vaddisznóoldalas gnocchival, Borkonyha
A kép ócska, ugyanis nagyon sötét volt, de talán átjön így is a lényeg: az omlós hús, az erőteljes jus és a fantasztikus házi gnocchi. (Tényleg méltatlan ehhez a fotó, bocs.)
- Rántott pacal, A séf utcája
A thai leves, a lecsókolbász és a szendvicsek is figyelemre méltók, de azért ez a lyoni klasszikus még inkább, ropogós bundában egy kis meglepetés.
Ossobuco, Pomodoro
Pacalpörkölt, Rosenstein
Erről sajnos nem találom a saját képemet, pedig nagyon jó kis horizontális kóstolót csináltam: egy marha és egy harcsa! Mindkettő kiváló, az igazi profik alaposan rákészülnek a csütörtökre, ami a vele főtt burgonyával készült pacapöri napja. (A kedd meg a szalontüdőé!)
Mondjuk az ételnél úgyis fotogénebb Tibor bá':
(itt épp a 2014-es Gourmet Fesztiválon méri a harcsapacalt)
Phó leves, Hai Nam
Nyilván nem maradhat ki a legjobb téli kaják listájáról sem (ahogy a legjobb tavaszi, nyári és őszi listáról sem, ha lenne ilyen) a zseniális vietnami marhahúsleves. Fűszeres, ízes, gazdag, egzotikus, de mégis ismerős. [Így készíthető el otthon, és itt írtam róla legkorábban, még 4 éve.]
Chili con carne, W35
Végre eljutottam a mexikói étterem - hamburgereshez a Wesselényi utcába, és kifejezetten boldogan kanalaztam be a kellően sűrű, csípős, gazdag egytálételt, utána a kinti fagy is kellemes tavasznak tűnt egyből.
Na és neked melyik jön be a legjobban?