Itt van a két szupertitkos ételünk a Bocuse d'Orra!
2015. január 14. írta: világevő

Itt van a két szupertitkos ételünk a Bocuse d'Orra!

Molnár Gábor elhívott az edzésére, így abban a szerencsében részesültem, hogy láttam, hogy hogy melóznak a srácok, és meg is kóstolhattam a két versenyételt.

2015-01-13.jpg

Az edzéseken heteken keresztül minden nap lefőzik a két versenyételt, versenykörülmények között, azaz pontos időzítéssel, tálalással, ugyanakkora mennyiségben. Közben csiszolódnak is kicsit az ételek, amiket még teljesen véglegesen eleve nem lehet tudni, hiszen a versenykiírásnak köszönhetően egyre több a spontán elem, főleg a reggeli 'piacos bevásárlás' miatt, de az egyik fontos zöldséget, a sütőtököt is csak a héten közölték a csapatokkal, így azt is frissen kellett belegyúrni az ételbe. Néha még a technológiai kiírás is változik kissé, de a csapatot láthatóan nem lehet megzavarni ilyesmivel, óriási céltudatossággal teszik a dolgukat, gyakorolnak a versenyre. Hatalmas a fegyelem, de kicsit sem feszült a légkör, pont passzolva a versenyhez, inkább olyan a hangulat, mint egy Olimpiára készülő vízilabda válogatottnál: koncentráció, összpontosítás, fegyelem és meló, meló, meló. 

És akkor a két titkos étel, Molnár Gábor - Pohner Ádám (versenyzők), Vomberg Frigyes (coach), a tálalás sorrendjében, előbb a hal, aztán a hús:

haletel.jpg

husetel.jpg

Bocs, sajnos a titkos ebben az esetben tényleg azt jelenti, hogy titkos, így semmiképp sem kockáztahatom Gáborék esélyeit azzal, hogy a konkurens versenyzők bármiről is tudomást szerezzenek!

Viszont az edzésen csináltam egy csomó fotót, ami probléma nélkül megmutatható:

Íme a csapattagok akcióban, Molnár Gábor és Pohner Ádám, commis (segítő):

Ő pedig a coach, Vomberg Frigyes, és az 'iránítópultja', rajta az 5 és fél órás főzés összes lépése részletesen dokumentálva, az egyes lépésekhez külön-külön stopperekkel:

Az edzés fontos összetevője a zene, általában Gábor CD-i mennek, a lényeg, hogy hangos legyen, ezzel is előkészülve a hangos csarnokra, ahol a verseny zajlik majd:

Munkafázisok, persze a titoktartás jegyében csak apró részletek:

Megkóstoltam mindkét versenyfogást, nagyon kidolgozott, profin megvalósított, ízléses, modern, különleges megjelenésű, de ízeiben mégis nagyon ismerős és szerethető ételek! Szóval lesz miért izgulni két hét múlva!

Folyamatos közvetítés lesz idén is a versenyről, a kulisszák mögé is benézünk, és persze nem csak a konkrét versenynapról számolok majd be, hanem a világ nagy séfjeinek vacsorájáról, és a 'Bajnokok Reggelijéről' is, ahova a dobogósok és a verseny kapcsán jelen levő legnagyobb séfek (Thomas Keller, Alain Ducasse, Daniel Boloud, ...) kapnak csak meghívást Paul Bocuse 3 Michelin-csillagos éttermébe! Elég menő lenne, ha esetleg rajtam kívül is lenne ott magyar... :)

[Nagyon kellene még szavazat Gábornak, ugyanis a marokkóiak elég komoly ellenfelek a plaktáversenyen, itt van hozzá minden infó! Ide-oda változik az első hely, most épp mi vezetünk, de csak egy kicsivel!] 

10 dolog, amit nem tudtál a Bocuse d'Orról.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr37071999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszkos Freud 2015.01.14. 15:57:07

Ami titkos azt nem. De a kötelező alapanyagokat azért illett volna ide írni, hogy ne kelljen a hülye olvasónak utána gugliznia.

Zolisef 2015.01.14. 20:09:44

Ejnye-bejnye!!!!
Másolt CD-K? Hát szabad ilyet...?
:-))))))))))))))))))))

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2015.01.14. 20:29:55

A high end gastronómia és a low end hifi összecsapása.

A coach, aki tulajdonképpen egy iráni tópultja, bár elég szürreális, de kicsit nehéz értelmezni.

Amúgy drukkolok nekik.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2015.01.15. 00:52:33

Stockholmban ugyanilyen profik voltak, el tudom képzelni, hogy ez Lyonban csak fokozódni fog. Izgalmas verseny lesz, nagyon szurkolunk majd!

vajaskenyer.blog.hu/2014/05/12/bocuse_d_or_2014_beszamolo_a_stockholmi_elodontorol
süti beállítások módosítása