Bejelentették, hogy milyen sorrendben és beosztásban versenyeznek a séfek, köztük a hazai induló, és megvan a zsűri tiszteletbeli elnöke is.
Ez a szuperjó fotó Bocuse éttermében van kitéve a falra, sokezer róla készült kép és festmény mellett...
A zsűri tszteletbeli elnöke Grant Achatz lesz, a chicagóban fantasztikus molekuláris konyhát vivő fiatal séf legfontosabb étterme a 3 Michelin-csillagos Alinea, aminek a menüjét volt alkalmam egyszer végigenni, lenyűgöző volt, de az ő neve alatt fut a Next nevű tematikus étterem is, ahova jegyrendszer van. A nemzetközi zsűri elnöke, a hagyományok szerint, az előző győztes, ezúttal a francia Thibault Ruggeri, de természetesen jelen lesz a névadó-alapító, az elő legenda, Paul Bocuse is.
És megvan a beosztás is!
Molnár Gábor a második napon, a 10-es konyhabox-ban kerül sorra, azaz 9:30-kor kezd főzni, és 14:30-kor tálalja a halételét, majd 15:05-kor a húsételt!
A második nap szereplői, sorrendben:
Németország, Finnország, Malaysia, Norvégia, Kanada, Japán, Dánia, Svédország, Szingapúr, Magyarország, Hollandia, Dél-Korea.
Azaz elég brutális mezőnyben lesz Gábor.
Az első nap indulói:
Chile, Ausztrália, Izland, Nagy-Britannia, Franciaország, Guatemala, Argentína, Spanyolország, Egyesült Államok, Észtország, Svájc, Marokkó.
2013-ban Széll Tamás a 11-es konyhabox-ból 10. lett, a nyakatekert (és teljesen irracionális) logika alapján Gábor 9. lesz! :)
Maga a verseny 2015. január 27-28-án zajlik, és persze a Világevő a helyszínről folyamatosan tudósít, ahogy eddig is!
[Itt olvasható a tavalyi élő tudósítás.] De addig is jönnek majd még a fontos új infók a versenyről és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia terveiről, na meg a 2016-os európai döntőt Budapesten rendezik, szóval azzal kapcsolatban is belesünk a színfalak mögé.