MasterChef a házban: a Costes séfje zsűrizik
2014. január 17. írta: világevő

MasterChef a házban: a Costes séfje zsűrizik

MIguel Vieira kivételesen nem az igényes vendégek és a még igényesebb Michelin-inspektorok kedvére próbál tenni a konyhában, hanem átül a másik oldalra: hazájában, a portugál MasterChefben lesz zsűritag. A Costes téli zárása emiatt meghosszabbodik!

Itt a bizonyíték, hogy mennyire passzol rá ez a szerep:

migueljokuti master.jpg

[Fotó: Vermes Kata, átalakítás: Világevő]

Itt éppen engem "zsűriz" a masetro:

miguelteszt2.jpg

Angliából indult a sorozat, azóta a világ 40 országába eljutott, és első sorban a profi séfeknek nyújt versengési lehetőséget, na meg szerintem az messze érdekesebb, mint amikor hírességek versenyeznek, van egy olyan oldalhajtása is, de nem az a tipikus. Szóval itt tényleg magas presztízsű versenyről van szó, nagyon kíváncsi vagyok, hogy átalakítja-e  Miguel Vieirát a tévészereplés, mondjuk az nem valószínű, hogy innentől kezdve állandóan a vendégtérben fog parádézni. Viszont a három fős zsűri tagjaként ő fog dönteni továbbjutásról a showműsorban, és ezen túl kisebb mesterkurzusokat is fognak tartani a versenyzőknek, ráadásul mindezt szombat esténként, főműsoridőben a legnézettebb portugál tévécsatornán. Idén most már tényleg ki kéne mennem a nagy szardíniagrillezésre júniusban... Engem egyébként megtanított már például fürjet csontozni és hasonló egyszerű munkákra, nagyon kedves emlékem az első magyar Michelin-csillagosban töltött kis sztázsolásom, még az is, amikor az étteremvezető rajtakapott az ipari kamerák segítségével, hogy munkaidőben a konyhában falatozom. De az igazán jó fotók itt vannak (Vermes Kata).

jokuti02.JPGAzóta már van tisztességes szakácsszerkóm a Bocuse Intézetből...

Nálunk sajnos még mindig nem volt MasterChef, pedig az talán még arra is rá tudna venni, hogy tévét nézzek.

[Update] Közben kaptam egy elég vicces - és teljesen helytálló - kommentet emailben erre a mondatra: "ez nem igaz, 2009, Viasat. rendes BBC Masterchef licenszel. és még te is szerepeltél benne :)"

miguelmagyaraz.jpg

Február 3-19-ig tart a forgatás, ebben az időszakban zárva lesz a Costes a séf távolléte miatt! Adásba márciusban kerül majd a műsor.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr815762408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása