A második maraton: minden kilométer számít
2013. október 19. írta: világevő

A második maraton: minden kilométer számít

Tavaly majdnem napra pontosan ugyanekkor teljesítettem életem első maratonját, fantasztikus volt, de idén mégis egészen más: minden kilométer számít, már nem csak magamért futom a következőt. (Persze azért kajáról is lesz szó legközelebb, például a kötelező nyers heringről...)

20131018.jpg

Közben a 'már csak 2 nap' a fenti képről 1-re váltott, mindjárt indulok egy kis átmozgató 5-6 kilométeres futásra, az utolsó mozgás a holnap reggeli rajt előtt. Leszámítva persze a mai Rijksmuseum-látogatást és hasonlókat, azért túl jó város ez ahhoz, hogy csak rápihenjek a futásra. Amiről már korábban megírtam, hogy hogy is kezdődött és miért lett a világevés kiegészítő sportága, aztán a tavalyi sikeres maratonomról, amit a BMW Média Maraton segítségével tudtam vállalni, meg is írtam a részletes beszámolót a futóblogra, benne sok motiváló gondolattal és érdekességgel. Óriási élvezet volt, idén is remélem, hogy az lesz, de van egy sokkal fontosabb szempont is.

Így kiszőrösödtem a frankfurti maraton alatt:

marathon-finisher.jpg

Frankfurtban még csak saját szórakozásra futottam, a kihívás volt a lényeg, hogy meg tudom-e csinálni. Idén is van kihívás, csak jelentősen változott a fókusz. Ugyanis közben alaposabban megismertem egy fantasztikus alapítvány munkáját, akik nem tűztek ki óriási célokat maguk elé, nem fogják elhozni a világbékét sem. Csak segítenek sportolni néhány embernek. Viszont az nagyon nem mindegy, hogy kinek. Olyanoknak, akiknek amúgy a hétköznapokon is problémás, veszélyes, leküzdendő akadály a mozgás, eszükbe sem juthatna, hogy örömükben mozogjanak, így is általában erősen leterhelik a környezetüket, a családjukat azzal, hogy a feltétlenül szükséges helyekre eljussanak.

Gondolkoztam már korábban is sokat ezen a témán, van pár kerekesszékes ismerősöm, és mindig arra jutottam, hogy ha én ülnék egy ilyen székben, akkor leginkább nem a napi érvényesülés lenne a gond (bár nyilván rettenetesen nehéz), hanem az zavarna a legjobban, ha átalakulna az életem életeben maradásra. Azaz nem lenne lehetőség játékra, hülyülésre, sportra, bármi "haszontalanra". Az lenne a legszörnyűbb, ha mindenki sajnálna vagy a problémáimat segítene megoldani, és soha senki nem tekintene csak simán egy csávónak, aki szintén akar hülyeségeket csinálni, sportolni, mozogni, suhanni. Élvezni az életet. A Suhanj! pedig pont ebben segít.

Az alapítvány vezetőjének a gondolataiból talán sokkal értelmesebben kiderül, hogy miről is szól ez az egész. Nagyon ajánlom végigolvasásra.

1378055_200871366758482_653125640_n.jpg

Ezek után nem volt kérdés, hogy én meg megpróbálok nekik segíteni ebben, egyelőre adománygyűjtő futóként. Az a feladatom, hogy támoatókat gyűjtsek, akik örökbe fogadják egy-egy kilométeremet, ezzel az alapítvány munkáját támogatják. Kevesebb, mint 24 óra van hátra és még nem sikerült a célkitűzésemet, elérni, ha - akár csak 2-3 ezer forinttal is van lehetőséged beszállni, itt most megteheted. (bankkártya is, átutalás is van)

 

Ez eddig a legerősebb, gyakorlatilag visszautasíthatatlan próbálkozásom:

Akit az eddigiek nem győztek volna meg, lehetek keményebb is:

Ez a kiskutya szenvedni fog, ha nem segítesz!

IMG_2954.jpg

Itt lehet támogatni a Suhanj! Alapítványt, átutalás, vagy akár kártyás fizetés is működik, minden befolyó pénz hozzájuk érkezik, pár ezer forint is számít!

Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr355585383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Démonmac1 2013.10.19. 10:56:09

Pinokkió vagyok, azt tudom mondani, hogy vágd földhöz azt a giccses szart.
köszi.

Morgan kapitány (törölt) 2013.10.19. 11:15:27

Maratonfutó szakács, haha! Ez ellentmond minden sztereotípiának. Gratulálok!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.10.19. 11:56:34

@Dr.Démonmac1: :) a pinokkiószobrokat is vész fenyegeti!

@Morgan kapitány: Köszi! Bár szakács nem vagyok, amellett a kemény fizikai munka mellett tuti nem futnék maratont!
süti beállítások módosítása