Gourmet 2013. 0. nap, gyorsjelentés
2013. május 31. írta: világevő

Gourmet 2013. 0. nap, gyorsjelentés

Tegnap megvolt a szakmai nap, kóstoltunk rendíthetetlenül, de még így is csak a választék elenyésző töredékét sikerült, pedig még okos kis lista is készület előre, hogy miket nem szabad kihagyni, persze sok kimaradt mégis. De így is volt rengeteg jó, hihetetlen nagy a választék és nagyon kreatívan érkeztek a séfek.

20130530-1.jpg

És nagyon bevált a gumicsizma, nincs nagy sár, de így kicsit sem kell figyelni sehol, egy kedves barátom viszont simám túlélte a több órás látogatást bőr talpú (!) elegáns cipőben is.

Íme az eddigi merítésem:

Anyukám Mondta - Encs

IMG_3135.JPG

– Focaccia

IMG_3127.JPG

– Zempléni bárány, csicseriborsópüré, za'atar

IMG_3125.JPGIMG_3130.JPGÉs hoztak még egy borjúmirigyet, erősen limitált kiadásban, karfiolpürével:

IMG_3133.JPG

Arany Kaviár

IMG_3073.JPG

Aranyszarvas

– Vaddisznó-pleskavica házi ajvárral és bodzás hagymával a Rácvárosból

IMG_3144.JPG

Babel

IMG_3091.JPG

– „Rigó Jancsi”

IMG_3094.JPG

Baldaszti Cafe&Bar

IMG_3155.JPG

– Csalánpüré lazaccal és pácolt fürjtojással, kókuszos spárgahabbal

IMG_3150.JPG

Baltazár Grill

IMG_3169.JPG

– Tonhalburger pikáns mártással

IMG_3172.JPG

Borkonyha

IMG_3111.JPG

ÉS Magyar Vendéglő

IMG_3166.JPG

– Körmös pacal

IMG_3171.JPG

Gresham Étterem

IMG_3158.JPG

– Marinált lazac kelvirág „panna cotta”-val és mézes-citromos dresszinggel

IMG_3159.JPG

– „Raviolo” gulyás zöldség fondue-vel (40gr raviolo marhapofa gulyással töltve + friss ropogós

IMG_3164.JPG

házi cipó krutonnal)

– Grízes tészta (mandulás financier tejszínnel ropogós rétegben, grízzel)

IMG_3162.JPG

Ikon - Debrecen

IMG_3117.JPG

– Tiszai harcsasonka grillezett spárgával

IMG_3119.JPG

– Debreceni gulyás hot-dog

IMG_3121.JPG

Kistücsök - Balatonszemes

IMG_3082.JPG

– Balatoni pontygulyás

IMG_3086.JPG

– Túrókrémmel töltött tészta szalonnával, tejfölhabbal

IMG_3085.JPG

Kőteleki Kaptár

IMG_3096.JPG

Mandula étterem, Villány

IMG_3183.JPG

Rosenstein

– Rosenbagel

IMG_3107.JPG

– Sóletkonzerv

IMG_3101.JPG

– Flódni-Cake-Pop

IMG_3105.JPG

Sarki fűszeres

IMG_3109.JPG

Zona

– Hideg, bodzás paradicsomvíz, angol zellerrel

IMG_3151.JPG

És a találós kérdés, vajon étterem készít a helyszínen igazi bográcsgulyást, népviseletbe öltözött nénik által szaggatott galuskával?

IMG_3185.JPG

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr405337042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2013.05.31. 09:43:12

Jézus, de éhes lettem... mindenesetre kaptam pár ötletet, hogy mit próbáljak majd ki, köszönöm. :-)

bl4ze 2013.05.31. 10:53:14

az a pljeskavica nagyon ott van! ááááááááááááá

rambo13 2013.05.31. 11:05:12

@bl4ze: ja, csak kár, h pont úgy néz ki mint a csevap :):):):)

bl4ze 2013.05.31. 11:24:27

@rambo13: my bad. HAHA! csevapot akartam írni LOL :)

Köves D. Gábor 2013.05.31. 22:30:20

Lehangoló látni, hogy a megörökített objektumok közül néhány ételszerű látványjegyeket mutat. Mikor leszünk képesek meghaladni végre ezt a rossz értelemben vett múlt századi mucsai gulyásprovincializmust?!

Nick Leeson 2013.05.31. 22:59:29

A "Csalánpüré lazaccal és pácolt fürjtojással, kókuszos spárgahabbal" képen úgy néz ki mintha beleköptek volna egy jó nagyot... :)
Persze tudom, hogy az "csak" kókuszos spárgahab... De akkor sem értem, hogy egy ilyen izé dologra emlékeztető hab mit keres a kaján? :) Pedig ahogy elnéztem ez nagyon nagy divat a menő szakácsoknál...

Nick Leeson 2013.05.31. 23:05:46

Ja, még valami...
Egyrészt tudom, hogy ezen a blogon az ár tabu téma. Valahol meg is értem. Másrészről nem egészen világos, hogy ilyen csóró és válságos időszakokban miért nem rendeznek az átlag ember számára elérhető fesztiválokat?
Lassan már a pálinka, sör, kaja, - fesztivál, minden a budai várba költözik, ahol alapból csillagászati árak várhatók. Az meg, hogy ennyire "Costes" hangulatú a kaja, az még jobban rátesz egy lapáttal a közönség megválogatására. Miért is nem lehet egy olcsó helyszínen, korrekt megfizethető kajákból ilyen bulit szervezni?

Mr.Treeger 2013.06.02. 08:01:48

@Nick Leeson:
Ez egy fine dining hangulatú fesztivál. A tökéletes minőségen, a jó alapanyagokon van a hangsúly.
Egy fesztivál odamegy, ahol kereslet van ár. Mivel ez is egy vállalkozás.
Ahogy látható az olcsó ételfesztiválokon, hiába olcsó akkor sincs bevétel.
Ez a fesztivál, ahogy a neve is mutatja a gourmet a lényeg.

Mr.Treeger 2013.06.02. 08:04:44

Az én tegnapi sorom:
1. Kaviár
2. Osztriga
3. Rosenstein Gulyás
4. Rosenstein Sólet
5. Egy kis pata negra
6. Sárgabaracklekvárban sült vaddisznó kolbász
7. Borjúbríz Anyukám mondtából
8. Somlói a Gerbaudból
9. Bodza/orgona krém

demagofób 2013.06.02. 18:30:40

Sajnálom, hogy a gulyás ennyire központi szerepet kapott. Szinte minden vendéglő egy menüt hozott.
-előétel, -főétel, desszert és ebből szinte minden esetben az egyik a gulyás volt.
Nem akarom leírni, hogy unalmas volt.

De az etyeki sonka a parmezán ízével isteni volt.

ehran 2013.06.03. 13:38:51

@demagofób: Azért eléggé tágan értelmezték ám azt a gulyást... ;)
süti beállítások módosítása