Tegnap megvolt a szakmai nap, kóstoltunk rendíthetetlenül, de még így is csak a választék elenyésző töredékét sikerült, pedig még okos kis lista is készület előre, hogy miket nem szabad kihagyni, persze sok kimaradt mégis. De így is volt rengeteg jó, hihetetlen nagy a választék és nagyon kreatívan érkeztek a séfek.
És nagyon bevált a gumicsizma, nincs nagy sár, de így kicsit sem kell figyelni sehol, egy kedves barátom viszont simám túlélte a több órás látogatást bőr talpú (!) elegáns cipőben is.
Íme az eddigi merítésem:
Anyukám Mondta - Encs
– Focaccia
– Zempléni bárány, csicseriborsópüré, za'atar
És hoztak még egy borjúmirigyet, erősen limitált kiadásban, karfiolpürével:
Arany Kaviár
Aranyszarvas
– Vaddisznó-pleskavica házi ajvárral és bodzás hagymával a Rácvárosból
Babel
– „Rigó Jancsi”
Baldaszti Cafe&Bar
– Csalánpüré lazaccal és pácolt fürjtojással, kókuszos spárgahabbal
Baltazár Grill
– Tonhalburger pikáns mártással
Borkonyha
ÉS Magyar Vendéglő
– Körmös pacal
Gresham Étterem
– Marinált lazac kelvirág „panna cotta”-val és mézes-citromos dresszinggel
– „Raviolo” gulyás zöldség fondue-vel (40gr raviolo marhapofa gulyással töltve + friss ropogós
házi cipó krutonnal)
– Grízes tészta (mandulás financier tejszínnel ropogós rétegben, grízzel)
Ikon - Debrecen
– Tiszai harcsasonka grillezett spárgával
– Debreceni gulyás hot-dog
Kistücsök - Balatonszemes
– Balatoni pontygulyás
– Túrókrémmel töltött tészta szalonnával, tejfölhabbal
Kőteleki Kaptár
Mandula étterem, Villány
Rosenstein
– Rosenbagel
– Sóletkonzerv
– Flódni-Cake-Pop
Sarki fűszeres
Zona
– Hideg, bodzás paradicsomvíz, angol zellerrel
És a találós kérdés, vajon étterem készít a helyszínen igazi bográcsgulyást, népviseletbe öltözött nénik által szaggatott galuskával?