Amíg kínai büfékkel tele van a város, sőt az ország, addig a távol-kelet más konyháiával kicsit nehezebb itthon tartani a kapcsolatot. Üdítő kivételt jelent a Zichy Jenő utcában (9-es szám), az Arany János utcai metrómegállótól nem messze található koreai kifőzde, amire Mautner Zsófia (Chili&Vanília) hívta fel a figyelmemet és lelkesedésére jellemző módon, amikor rákérdeztem, hogy pontosan merre is van, azonnal autóba pattant és csatlakozott egy kimcsilevesre.
A koreaiak csípős káposztából és csiliből készülő savanyú káposztáját talán már nem kell bemutatni, itt ebből az alapanyagból a szokványos köret változaton kívül még sokféleképpen lehet találkozni. Étvágygerjesztőként például, ez érkezik az asztalra, szója bab, és más finomságok kíséretében.
Aztán következik a fő attrakció, a húsos, zöldséges kimcsileves és köretként a bibimbap, amit a leveshez hasonlóan szintén tűzforró agyagedényben tálalnak, és rizst a zöldségekkel valamint a tetején található tükörtojással magunknak kell összekeverni egy fakanállal. Ez létezik egyébként húsos változatban is, olyankor a nyers hús is a forró edényben az asztalon készül el.
Van még sokféle leves, illetve egészen biztos érdemes megkóstolni még a húsos derelyét, persze koreai változatban, szóval fogok még visszajárni kísérletezgetni, de a hely nagyon bíztató, mindkét étel nagyon finom volt és nem is áll annyira távol a magyar ízektől, mint azt gondolhatnánk.
Holnap új játék indul egy gyönyörű vietnami gasztronómiáról szóló könyvért!