Gasztroemberek, akikről sokat hallunk még 1. rész
2021. szeptember 12. írta: világevő

Gasztroemberek, akikről sokat hallunk még 1. rész

Egy mai véletlen találkozás.

img_8123_jokuti_omnivore_vilagevo.jpeg

A képen a szegedi származású Szerencsés Szabolcs, aki ma szólított meg a Párizsban évente megszervezett Omnivore nevű fantasztikus gasztronómiai fesztiválon. Ő - mint a párizsi École Ducasse French Pastry Arts tanulója - szolgálatban volt, a színpadi fellépők számára nyújtottak páran segítséget, ezért az öltözet.  Az iskola egyébként 8 hónapos, melyet 2 hónap gyakorlat követ, Szabolcsnak erre is van már fix elgondolása, ugyanis a mai utolsó fellépő, Rasmus Munk, az Alchemist séfje volt, akinek régóta lelkesen követi munkásságát, nem is kizárólag az eredményei miatt, hanem a hihetetlen távlatok és jövőbeli tervek miatt, amit a fiatal dán séf elképesztő lelkesen és céltudatosan végre is fog hajtani.

A banán és az Alchemist:

Mire közbeavatkozhattam volna, Szabolcs már meg is beszélte Rasmusszal, hogy nála tölti a gyakorlatát, így nekem nem maradt más dolgom, mint hogy kérjek neki egyet a színpadon is bemutatott, emblematikus desszertjéből, az Andy Warhol által ihletett banánból, na és ráerősítsek Rasmusnál, hogy tényleg mindenképp fogadja majd Szabolcsot, akivel nem fog rosszul járni. Szabolcs ugyanis az eddigieket sem bízta a véletlenre: élelmiszermérnök alapszakon végzett már Szegeden,  idén pedig már a mesterszakkal is kész lesz (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök). Gyerekkora óta cukrászséf szeretne lenni, de továbbtanulás nélkül sem bírta volna, így jött az élelmiszermérnöki pálya. Idén pedig a beteljesült álom hozzá: a séflegenda, Alain Ducasse iskolája. 
Hamarosan pedig a folytatás Koppenhágában, ahol olyan kutatási projektek zajlanak, többek közt az MIT-val és a Harvarddal karöltve, hogy nehezen hiszem, hogy ne ragadna ott legalább egy pár évre...

Sok sikert hozzá, aztán nagyon remélem, hogy haza is jut majd a megszerzett tudásból!

img_8124_jokuti_vilagevo_omnivore.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1416687078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása