A teraszos sorozat második állomása elsőre talán meglepő lehet: Budaörs!
![]()
Icon Buda, a Budapesti úton, ha pár méterrel odébb lenne, akkor a Budaörsi úton lenne (és talán Icon Budaörs lenne a neve? :) A pandémiára reagálva kiköltöztek a beltérből, de megőrizték a családias hangulatot, a miniétteremben ugyanis nagyjából 10 fő tud egyszerre maximum helyet foglalni, azaz szigorúan csak foglalással érdemes érkezni, ez nem egy beesős hely, ahol harapni lehet valamit gyorsan.
![]()
![]()
![]()
Egy étkezés nagyjából 2 órán át tart, és csak a kóstoló menüt lehet választani, ami továbbra is büszkén viseli a fúziós jelzőt, miközben az a világ nagy részén már inkább kínos. De ez nem amiatt van, mert nem lehetne érdekes és jó ételeket készíteni ezalatt a zászló alatt, hanem csak amiatt, mert túlságosan sokan gondolták azt, hogy a hiányzó kreativitásukat helyettesítik azzal, hogy beszereznek pár egzotikus alapanyagot. Itt nem ez a helyzet, egy jól átgondolt, hosszan csiszolt, érdekes és bátor menü kínálnak.
![]()
![]()
A kilátás itt nem része a programnak, a terasz inkább egy szükségmegoldás, a délutáni időkben kicsit zavaró is a forgalom zaja, de egyrészt ez estére alaposan elhalkul és kifejezetten hangulatossá válik a terasz, másrészt szerencsére van ami elvonja a figyelmet az étkezés során, a szerviz is otthonosan-fiatalosan kedves, de közben profi, az ételek pedig szintén lekötik az ember figyelmét végig:
Amuse bouche, marhanyak, kimchi, sushirizs, köménycsíra és citromos bazsalikom a tetején. MInden házi, ez adja az egyik legnagyobb erényét a helynek, nem foglalkoznak (fél)késztermékekkel, hanem maguk kísérleteznek ki mindent.
![]()
Bébipolip pankobundában
füstölt zeller, tare, yuzu, savanyított körte, szezámmag-tuile
![]()
Szmókerben készült zeller az alap, és nagyon jól működnek a savanyított lapocskák (zeller, illetve körte), egy kis porított tengeri alga ad még hozzá umamit, a yuzu pedig izgalmas savakat.
![]()
Wagyuramen
24 órán át főtt alaplé, ramentészta, miso, szuvidtojás, wagyusashimi, újhagymaolaj
![]()
Erős, ízes miszóalapú lé, ruganyos házi tésztával, igény esetén kiváló csípős szósszal.
![]()
Mangalicagyoza
paradicsom, kelkáposzta, kimchi, ropogós malacfül
![]()
Igazából egy koreai-japán paradicsomos káposzta, kiválóan működik, az ember nem is érti, a menzán miért nem adtak hozzá kimchit! (Na meg ropogós bundában malacfület)
![]()
Tengeri sügér
csicsóka, norvég homárjus, fekete fokhagyma
![]()
Csicsóka sokféle állagban, a fekete fokhagyma ropogós lapocskaként. A bőre ropogósra szárítva, de ez ezúttal kicsit a húst is kiszárította. Ízekben is izgalmas tányér.
![]()
Sóskaramell
sushirizs, kakaómorzsa, citromnád, kaffírlime
![]()
Tulajdonképpen már egy klasszikus a sushirizsből készült krém.
![]()
Az étterem weboldala, és Facebook-oldala.